Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

Gábor Iván

Gábor Iván - ügyvezető igazgató

Café Csoport, ügyvezető igazgatóSzakmai előmenetel:

1989-1990: Külügyminisztérium, német referatúra, szakmai gyakorlat
1990: Magyar Televízió, Nemzetközi Szolgáltatás Osztály
1991-1994: Wallitrade, külkereskedelemi menedzser
1994-1996: Land tévéstúdió, [kereskedelmi igazgató]?
1996-napjainkig: a Walking 34, majd a Land Walking, később a Café Reklám ügyvezetője
Közben 2000-2001: Webigen, vezérigazgató-helyettesEgyéb tudnivalók:

A Café Reklám ügyvezetőjének életében nincsenek túlzottan éles kanyarok. Édesapja javaslatára döntött úgy 1985-ben, hogy Moszkvában, a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében folytatja a tanulmányait német-francia szakon. Döntése nagyon bejött: a moszkvai egyetemi évek alatt ismerte meg szintén magyar ösztöndíjas későbbi feleségét, valamint az egy évfolyammal fölötte járó Nagy Györgyöt, aki hazaérkezése után, Veres Tiborral közösen megalapította a rendszerváltás utáni idők egyik legsikeresebb hazai vállalkozását, a pénzügyi befektető Wallist. Hazaérkezése után néhány hónapig a [Magyar Televízió]?nál (MTV) patronált külföldi forgatócsoportokat, majd wallisos lett: a cégcsoport egy külkereskedelmi érdekeltségének vezetőjeként, tévéktől a nyersbőrön át a számítógépalkatrészekig a lehető legkülönbözőbb árukkal kereskedett, főleg a volt szocialista országokba küldött felpakolt kamionokat.
 

A közepesen sikeres külkereskedésből maga kezdeményezte a visszavonulást a Wallis-központba, ahol egy darabig nem volt konkrét feladata, bár fizetést kapott. Idővel a Land televízióstúdió kereskedelmi vezetői pozíciójába került, hogy a tulajdonos Wallis „megbízható embereként” segítse a munkát. A kellemetlen helyzet ellenére jó kapcsolatba került a rendszerváltás előtti vasárnap estéket meghatározó Hét című tévéműsor korábbi [műsorvezető]?jével, Sándor Istvánnal, aki akkor a Landba kiszervezett műsorok gyártását felügyelte. Itt készült a Reggel, a Napkelte konkurenciájának indított, szintén MTV-s műsor, az Üzlet című gazdasági híradó, később pedig az A3 nevű csatorna programjának nagy része is. Mivel az MTV csak reklámidővel tudott fizetni a műsorokért, a Land idővel elkezdett kereskedni a reklámpercekkel, illetve a gyártott produkciókhoz szponzorokat is keresett. Az egyre szaporodó médiavásárlás és reklámkészítés kiszolgálására Gábor Iván létrehozta a Walking 34, majd a Land Walking nevű ügynökséget, erre épült később a Café Reklám. A cégcsoport vezetője egyre több embert irányított, eközben folyamatosan a szakkönyveket bújta és tanult.
 

Munkatársai szerint a négy idegen nyelven beszélő Gábor munkamániás, ő azonban ezt egyáltalán nem így látja. Általában nyolckor ő nyitja az irodát, hat körül viszont már haza is megy, egészen kilencig apaszerepet tölt be három gyermeke mellett, majd többnyire újabb két óra munka következik. Aktív pihenő típus: a rengeteg munkaügyi utazás mellett is utazni szeret leginkább, és nem az elegáns tengerparti szállodák all inclusive ajánlatait preferálja, hanem a városokat, utcákat, tereket és a kávéházakat.
 

Forrás: Kreatív.hu - TávollátóKapcsolódó információ:

 

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta