Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: grafikus-operátor
Verzió: 5  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2010-09-22 20:27:55
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az operátor szinonimái a MacIntosh operátor és a tördelő (tördelőszerkesztő)

 

Az az ügynökségi, nyomdai, szerkesztőségi illetve (DTP vagy design) stúdióban dolgozó munkatárs, aki a megtervezett és tartalmilag véglegesített anyagot (cikket, hirdetést stb.) a nyomdai produkcióra előkészíti, a gyártáshoz szükséges beállításokat elvégzi és leellenőrzi, kész anyagból méretmutációt készít, fotót retusál és feldolgozásra alkalmassá tesz, és minden másban segíti az [art director]t - illetve kommenteket és kisebb javítási, módosítási javaslatokat fogad az [ügyfélkapcsolatos]tól, a [szövegíró]tól, a szerkesztőtől vagy az ügynökségi kapcsolattartótól (produkciós).


Az az ügynökségi, nyomdai, szerkesztőségi illetve ([DTP] vagy [design]) stúdióban dolgozó munkatárs, aki a megtervezett és tartalmilag véglegesített anyagot (cikket, hirdetést stb.) a nyomdai produkcióra előkészíti, a gyártáshoz szükséges beállításokat elvégzi és leellenőrzi, kész anyagból méretmutációt készít, fotót retusál és feldolgozásra alkalmassá tesz, és minden másban segíti az [art director]t - illetve kommenteket és kisebb javítási, módosítási javaslatokat fogad az [ügyfélkapcsolatos]tól, a [szövegíró]tól, a szerkesztőtől vagy az ügynökségi kapcsolattartótól (produkciós).


Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta