Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az inventory a leltár vagy készlet magyar szavak angol megfelelője, ami a digitális reklámozásban az adott weboldal vagy portfólió - azaz a kiadói oldal ([publisher]?) - által kínált, vagyis a felületein elérhető összes reklámmegjelenést (AI) jelenti adott idő alatt (általában havi szinten értelmezik).

 

A publisher-ek az inventory-jukat két résztre oszthatják. Az elsődleges inventory-t a hagyományos sales csatornákon - pl. saját értékesítő csapat, sales house - értékesítik, és garantálják a reklámok kihelyezését. Az itt eladatlan másodlagos inventory ezzel szemben nem garantált, hanem aukciós modellben értékesített ad network-ökön, DSP-ken (Demand Side Platform-okon) vagy ad exchange-eken, ahol az aukció többnyire valós idejű licittel történik: [RTB]?, azaz Real-time Bidding.

 

Az inventory számon tartása, kezelése, priorizálása inventory management system-ben (inventory kezelő rendszerben) történik, amely funkciót például az adserverek (reklámszerverek) látnak el.

 

Forrás: Neo Interactive online marketing ügynökség.


A szócikkhez társított címkék:
ad exchange , ad network , ad server , display reklám , DSP , sales house , web banner , websalesPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta