Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Abban sz esetben, ha a szekunder kutatás nem bizonyul elegendőnek, akkor a primer kutatás módszereihez folyamodunk. Ez pontosabban  konkrét céllal, kifejezetten erre a témára vonatkozóan összegyűjtött, saját megbízásból származó adatok összességét jelenti.


Információgyűjtés módszerei:

- [megkérdezés]? (Ez a leggyakrabban alkalmazott módszer, általában kérdőív formájában történik az adatgyűjtés, tényeket, véleményeket, szokásokat tár fel, de történhet szóban is, például egy mélyinterjú keretén belül.)

- megfigyelés (Ez a leíró módszer a nélkül rögzít tényeket, viselkedéseket etc., hogy a körülményekbe beleavatkozna. A lényege pontosan abban áll, hogy a dolgok természetes menetét figyelje meg.)

- [kísérlet]? (A kísérletek során viselkedésváltozást, jelenségeket, reakciókat figyelnek meg úgy, hogy az eseményekbe jelentősen beavatkoznak. Gyakori a [kontrollcsoport]? használata is a pontosabb megfigyelések érdekében.)
 

 

 

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta