Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Márkafelépítés:

Schweppes történet

 

Jean Jacob Schweppe 1740-ben született a németországi Witzenhausenben. Fiatal órásként az iparág központjába, Genfbe költözött. 1973-ban befektetett egy szénsavas ásványvíz előállításához szükséges géprendszer vásárlásába. Az 1970-es években kiterjesztette tevékenységét, és gyárat alapított Londonban. Az 1800-as években a család továbbvitte a hagyományt. Közben megjelentek a versenytársak és imitátorok, de a Schweppes név már szilárd alapokon állt, sőt, 1831-ben hivatalos udvari szódavízszállítóvá vált. 1834-ben a céget megvásárolta John Kemp-Welch és William Evill, akik a limonádéhoz hasonló ízesített üdítőkkel szélesítették a kínálatot. 1870-ben jelent meg a termékskálában a tonik és a gyömbér íz. 1877-ben már Ausztráliában, 1884-ben pedig New Yorkban indítanak üzemet.

 

Innen egyenes út vezetett a Schweppes minőségi frissítő italainak globális piaci elterjedéséhez.  1957-ben bevezették a Bitter Lemon ízt, 1969-ben a vállalat egyesült a szintén nagy múltú Cadbury brit édesipari céggel. Az 1990-ben került sor az új csomagolás bevezetésére. A harmadik évezred elején pedig megjelentek a gyümölcs ízesítésű Schweppes üdítők.

 

A termékek

 

Schweppes Tonic
Schweppes Lemon
Schweppes Szóda
Schweppes Bitter Lemon

 

 

 

 

 

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta