Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

Sebestyén Balázs (1977. július 18.) műsorvezető, szerző, médiaszemélyiség.

 

Sebestyén Balázs (fotó: Story)

 

 



Szakmai előmenetel:

Televíziózás:

A fiatal műsorvezető-tehetségek egyfajta inkubátorházaként is működött Z+ nevű zenei kábeltévés csatornán kezdte pályáját (1997-2003), kívánságműsorának címe Megálló volt. Ezután leigazolta az RTL Klub, ahol a róla elnevezett délutáni bulvár talk show-val alapozta meg karrierjét a mainstream médiában (Balázs Show, 2003-2008), hiszen sikerrel vette fel a versenyt a konkurens [TV2]?-n évek óta hatalmas sikerrel futó Mónika Show-val, és ezzel segített az RTL-nek abban, hogy a délutáni idősávban már odakösse a nézőket, könnyebben "behúzva", megtartva így őket az esti műsorsávban is.

Már itt is megmutatkozott könnyed és elegáns műsorvezetői stílusa, amelynek jellemzője, hogy Sebestyén kissé "elemelkedetten", a dolgokat nem véresen komolyan véve, humorosan, bár csipkelődően, de empatikusan, olykor kvázi "szemlélődve" szólaltatja meg riportalanyait vagy vezeti műsorait. Éppen ezért széles az a tartalmi, műsorfajta-beli portfólió - beszélgetős show-tól vetélkedőn és tehetségkutatón át trash reality-ig -, amelyben Sebestyén Balázs bevethető.

 

A Sztárboxot (2004), a Kísértést (2004) és a New York Poker Opent (2007) követően újabb mérföldkő volt számára, amikor [Vágó István]? társaként vezette (2008) a Pókerarc című, angol licensz alapján készült vetélkedőt. Itt mutatkozott meg, hogy Sebestyén teljesen egyenrangú partnere a több évtizedes vetélkedő vezetői rutinnal bíró Vágónak. Ezt követte a Celeb vagyok, ments ki innen (2008), a Széf (2008-), a Kész átverés (2008-09), a Kalandra fal! (2009), majd az X Faktor 2010, illetve a Szerelem a legfelsőbb szinteken (2011).

2010-ben beugrik az ittasan és kábítószer hatása alatt balesetet okozó [Stohl András]? helyére a Való Világ 4-ben, és annak ellenére, hogy ezekben a hónapokban fut az első X Faktor, és ezért a "csapból is Sebestyén Balázs folyik", a valóságshow-ban is sikerrel veszi az akadályt, és a Való Világ 5-ben már az indulástól házigazdaként működik.

 

Rádiós műsorai:

Reggeli Torma (Radio DeeJay, 2004-06)

Pirítós! (Danubius, 2009)

Morning Show (Class FM, 2009-)

 

Könyv:

első könyve, az interjúkötet Szigorúan bizalmas 2008-ban látott napvilágot.



Egyéb tudnivalók:

Gyakori műsorvezető, -szerkesztő párja Vadon János, akivel a Celeb vagyok..., Kalandra fal! és a Morning Show mellett a [Vodafone Magyarország]? reklámarcaiként is együtt szerepelnek.

 

Sebestyén Balázs nős és egy gyermek (szül.: 2009) édesapja. A pránanadi életviteli módszer és "filozófia" híve. Hobbyja az íjászat és a lovaglás. Magánélete a sajtó elől elzártan zajlik.



Kapcsolódó információ:

SebestyénBalázs.lap.hu








Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta