Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Az arany háromszög kifejezés a keresők találati oldalának böngészésekor végzett szemmozgás "hőtérképének" formájára utal. A háromszög területébe eső helyeken lévő találatok a legértékesebbek, hiszen a felhasználók ezeket nézik meg legnagyobb eséllyel.

Az arany háromszög nagysága a keresőmotor hatékonyságát, illetve a felhasználók által érzett megbízhatóságát is mutatja. Hiszen minél kisebb a szem által átfutott terület, annál gyorsabban találta meg a felhasználó a megfelelő eredményt, tehát annál sikeresebbnek éli meg a keresést.

Az alábbi ábrán látható a "Google Effect" ("Google hatás"), amely az arany háromszög kis méretével jeleníti meg a tényt, hogy a nagy keresők közül a Google adja a leginkáb releváns top találatokat. Ehhez a felhasználók is hozzászoktak, és arra számítanak, hogy valóban megtalálják, amit keresnek az arany háromszögben. 

 

Kapcsolódó linkek

Enquiro Search Solutions: www.enquiro.com/eyetrackingreport.asp

 

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta