Bezár [x]
Már 2517 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: bannervakság
Verzió: 2  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2010-09-14 15:19:46
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

bannervakság (banner blindness): Az a jelenség, mely szerint a felhasználók egyre kevésbé veszik észre az oldalakon elhelyezett reklámokat, egyre kevésbé hat rájuk a látóterületükben megjelenő [banner]. Ezt nevezzük bannervakságnak, mely felhívja a hirdetés készítők figyelmét, hogy az elcsépelt megoldásokat kiszűri a felhasználó figyelme, így azok üzenete iránt teljesen érdektelenné válna.


bannervakság (banner blindness): Az a jelenség, mely szerint a [felhasználó]k egyre kevésbé veszik észre az oldalakon elhelyezett [reklám]okat, egyre kevésbé hat rájuk a látóterületükben megjelenő [banner]. Ezt nevezzük bannervakságnak, mely felhívja a hirdetés készítők figyelmét, hogy az elcsépelt megoldásokat kiszűri a felhasználó figyelme, így azok üzenete iránt teljesen érdektelenné válna.

Kiemelt támogató

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Jógapédia Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
póker szabályok,
stratégiák
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve

 


Kiemelt támogató
Kigondolta és létrehozta