Bezár [x]
Már 2518 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A charity (jótékonykodás) és entertainment (szórakoztatás) szavak összetételéből született fogalom, amelynek pozitív és negatív olvasata is lehetséges: negatív abban az értelemben, ha egy ember a népszerűséget és a publicitást jótékony ügyek felkarolásával éri el, vagy pozitív, ha egy ismert ember (pl. egy hollywood-i sztár) a néspzerűségét arra használja, hogy nyilvánosságot biztosítson fontos társadalmi, jószolgálati ügyeknek.

 

Ismert charitainment közszereplők: Angeline Jolie, Brad Pill, Bono, stb.

 

A jelenséggel kapcsolatban több aggályos dologra is figyelmeztetnek a szakértők, például arra, hogy egyáltalán nem jó az, ha a jótékonykodás a mindennapi élet színteréről a televízióba, vagy a tömegmédiába kerülve egyszerű, passzív tartalomfogyasztási alapanyaggá válik (például a jótékonysági koncertek közvetítésével). De nem csak az adakozás ilyen, hanem olyan fontos dolgok is, mint a demokratikus jogok gyakorlása (pl. Bono találkozik Tony Blair miniszterelnökkel).

 

A Time cikke: 2005 a charitainment éve

 

Hirdetés


Kiemelt támogató

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kiemelt támogató
Kigondolta és létrehozta