Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: CMYK
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2011-04-06 15:13:26
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A CMYK mód tulajdonképpen a négyszínnyomást jelenti. A színes képeket 4 alapszínre lehet felbontani, melyek az alábbiak:


Színmód ([színtér]) megjelölése programokban, mely a nyomtatásban használatos négyszínnyomást jelenti. A színes képeket 4 alapszínre lehet felbontani, melyek az alábbiak:


C - cyan (cián)

M - magenta (bíbor)

Y - yellow (sárga)

K - black (fekete)

a nyomdai felhasználásra alkalmas színmód megjelölése a programokban .A legnagyobb probléma , hogy a bemeneti és megjlenítőeszközök (szkenner, digitális fényképezőgép, monitor, kivetítő). RGB rendszerben dolgoznak, míg a kimeneti eszközök (nyomtató, nyomda) CMYK-t használnak. A kettő közötti pontos átalakítás a színkezelő rendszerek (.CMS) egyik legfontosabb feladata.


a nyomdai felhasználásra alkalmas színmód megjelölése a programokban .A legnagyobb probléma , hogy a bemeneti és megjlenítőeszközök (szkenner, digitális fényképezőgép, monitor, kivetítő). [RGB] színmódban dolgoznak, míg a kimeneti eszközök (nyomtató, nyomda) CMYK-t használnak. A kettő közötti pontos átalakítás a színkezelő rendszerek (.CMS) egyik legfontosabb feladata.

 

Bővebben: http://netpedia.hu/cmyk


Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta