Bezár [x]
Már 2511 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Coaching
Verzió: 1  
Változtatta: dzsim
Változtatás dátuma: 2013-08-07 09:19:07
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A coach szó edzőt jelent. Ahogy egy edző a sportban kihozza a legjobbat a versenyzőjéből, úgy egy „üzleti edzőnek” is az a dolga, hogy segítse és a legjobbat hozza ki ügyfeléből.
A coaching-ra nincs egy meghatározott definíció. A coaching nem képzés, nem tanácsadás, vagy terápia. Ebben minden coaching egyet ért.
A coaching az üzleti, modern formájában az 1980-as években született és azóta is folyamatosan fejlődik.


A coaching területei:

  • Life coching, vagyis életvezetési coaching: itt az értékek tisztázása, a célok kitűzése, a a jövőkép meglátása a cél. Ez segít abban, hogy sikeres, kielégítő és teljes életet éljen a a coachingolt.
  • Business coaching: a vállalat tulajdonosát, menedzserét támogatja abban, hogy a lehető leghatékonyabban végezze a munkáját, átlássa a részleteket, a beosztottait fejlessze, valamitn hogy egyensúlyt teremtsen a magánélet és a munkahelye között. Klasszikus business coaching témák: asszertivitás, burnout, delegálás, döntés, időgazdálkodás, karrier, konfliktuskezelés, motiválás, networking, önbizalom, önismeret, Personal Brand, stressz
  • Executive coaching: ez a vállalati vezető munkahelyi életére koncentrál.
Kiemelt támogató

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Jógapédia Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
póker szabályok,
stratégiák
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve

 


Kiemelt támogató
Kigondolta és létrehozta