Bezár [x]
MPL-PostaPont-nyeremenyjatek
Már 2520 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: CRM
Verzió: 6  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2010-09-14 16:13:01
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

consumer relationship marketing (CRM), magyarul fogyasztói kapcsolati marketing

 

A [B2C] [kommunikáció] olyan formája, amelyhez a gyártó/forgalmazó nem használ klasszikus [médiumok]at televíziót, rádió, mozit, [sajtó]terméket, óriásposztert, hanem egyedi, vonal alatti ([BTL]) kommunikációs csatornákat vesz igénybe üzenetének a [fogyasztó]hoz való eljuttatásához.

 

Fontos, hogy a CRM nem elsősorban az új ügyfelek és fvásárló]k megszerzésére helyezi a hangsúlyt, az ilyen [marketing]ben ugyanolyan fontos a már meglévő [fogyasztó]kkal való kapcsolattartás, az ő folyamatos tájékoztatásuk, az első fogyasztási aktus utáni [kommunikáció] (az ú.n. follow-up).


Fontos, hogy a CRM nem elsősorban az új ügyfelek és vásárlók megszerzésére helyezi a hangsúlyt, az ilyen [marketing]ben ugyanolyan fontos a már meglévő [fogyasztó]kkal való kapcsolattartás, az ő folyamatos tájékoztatásuk, az első fogyasztási aktus utáni [kommunikáció] (az ú.n. follow-up).


 

A CRM eszköztára igen színes, és az [információ]technika gyors fejlődésének köszönhetően folyamatosan bővül. A már meglévő [fogyasztó]kkal való kapcsolattartásra szolgál a céges és termék website, a nyomtatott és elektronikus hírlevél, az ügyfél-adatbázisok, a fogyasztói klubtagság, a régi vásárlóknak szervezett hűségprogramok, pontgyűjtő akciók, [promóció]k, [rendezvény]ek.


A CRM eszköztára igen színes, és az [információ]technika gyors fejlődésének köszönhetően folyamatosan bővül. A már meglévő fogyasztókkal való kapcsolattartásra szolgál a céges és [termék] [website], a nyomtatott és elektronikus [hírlevél], az ügyfél-[adatbázis]ok, a fogyasztói klubtagság, a régi vásárlóknak szervezett [hűségprogram]ok, [pontgyűjtő akció]k, [promóció]k, [rendezvény]ek.

Kiemelt támogató

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kiemelt támogató
Kigondolta és létrehozta