Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

Csézi Erzsébet, művésznevén Csézy, 1979. október 9-én született énekesnő.Csézy


Mezőkövesden született és nőtt fel. Kis Jankó Bori leszármazottja, vagyis a leghíresebb matyó népművész dinasztia tagja. Édesanyja énektanár. Az általános iskolát Mezőkövesden végezte, majd Miskolcon a Zeneművészeti Főiskolát, operatanszakon. 2007-ben Budapesten diplomázott énekművészként és kamaraművészként.


Közben családja hagyományait folytatta. Kitanulta a mesterséget és 2001-ben Japánban az Európa Kiállításon ő képviselte Magyarországot és a matyó kultúrát. Egy hónapig mutatta be hogy készülnek a matyó kézimunkák.
 Szakmai előmenetel:

Konzervatóriumi pályatársaival világversenyt nyert Spanyolországban. Itt polifon és helyi baszk folklórokkal szórakoztatta a közönséget, de profi operaénekesek is felfigyeltek rá. Csézynek azonban más tervei voltak és a popszakmában akart nyomot hagyni maga után.


2007-ben megjelent Szívverés című albuma. Több nagy név is közreműködött az albumon, mint pl.: Harmath Szabolcs, Rakonczai Viktor, Czomba Imre, Menyhárt János, Szabó Ági, Valla Attila, Miklós Tibor, stb.


2008-ban a Szívverés című dallal megnyerte az Eurovíziós Dalverseny Magyar Televízió által rendezett hazai döntőjét, ami miatt képviselhette az országot a belgrádi versenyen. A 19. helyen végzett.
 

Szabő Győző párja a Nagy duett című műsorban, 2013-ban a Tv2-n

 

Videoklipjei

  • 2007 - Általad vagyok
  • 2008 - Candlelight
  • 2009 - Csak egy nő
  • 2010 - Mama
  • 2010 - Láthatatlan híd
  • 2011 - Ez az otthonunk
  • 2012 - Fáj még


 


A szócikkhez társított címkék:
énekesnő , matyóPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta