Bezár [x]
Már 2520 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: CSR
Verzió: 3  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2010-09-14 16:14:37
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Corporate Social Responsibility (CSR) vagy más néven a vállalatok társadalmi felelősségvállalása.

A [fogyasztó]k döntésére hatással van az a tény, hogy egy adott [vállalat ](vagy termékének előállítása) szennyezi-e a környezetet, vagy támogat-e egy alapítványt, vagy valamilyen közügyet. Ha egy termék megvásárlásával a [fogyasztó] is hozzájárulhat egy jótékonysági gyűjtéshez, akkor nagyobb valószínűséggel fogja megvásárolni az adott [termék]et, ezen kívül a [fogyasztó] fejében egy pozitív [image] alakulhat ki a [vállalat]ról, ami az adott vállaltot hosszú távú előnyhöz juttathatja.


A [fogyasztó]k döntésére hatással van az a tény, hogy egy adott [vállalat] (vagy termékének előállítása) szennyezi-e a környezetet, vagy támogat-e egy alapítványt, vagy valamilyen közügyet. Ha egy [termék] megvásárlásával a fogyasztó is hozzájárulhat egy jótékonysági gyűjtéshez, akkor nagyobb valószínűséggel fogja megvásárolni az adott terméket, ezen kívül a fogyasztó fejében egy pozitív [image] alakulhat ki a vállalatról, ami az adott vállalatot hosszú távú előnyhöz juttathatja.


 

 

 

Kapcsolódó link: Csr.lap.hu - www.csr.lap.hu
 

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta