Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

David Merlini (született 1978. octóber 31.) magyar szabadulóművész és a Houdini Ház alapítója

Dávid 1978-ban Budapesten született olasz–magyar család gyermekeként, édesapja olasz, édesanyja magyar származású. Már 4 éves korában elragadta a bűvészet iránt érzett kíváncsiság, kortársaival ellentétben kisfiúként nem legóval vagy akció figurákkal játszott, hanem zárakkal és bilincsekkel.

Karrierje során Dávid számos high-tech mutatványt mutatott be: SCUD rakétából való kilövés,  betontömbbe való ágyazás és leeresztés a folyó mélyére, folyékony nitrogénbe való fagyasztás és szabadulás.

29 évesen megkapta a világ legrangosabb elismerését, elnyerte a Világ Legjobb Szabadulóművészének járó díjat Los Angelesben; ezt követően "számos világrekordot döntött meg, élő TV adásai 2004-ben és 2005-ben a mindenkori legnagyobb nézettségi mutatókkal rendelkeztek".

2016-ban lelkes gyűjtőként, Merlini minden idők legnagyobb szabadulóművészének, a szintén magyar származású Harry Houdininek állít emléket a Houdini Ház megalapításával. Az itt bemutatásra kerülő állandó kiállítás Európa egyetlen és legnagyobb Houdini tárlata. A Houdini Ház névadója emlékét és művészetét méltó módon kívánja őrizni az utókor számára.


A szócikkhez társított címkék:
szabadulóművészPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta