Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


DVD"DVD (angol: többfunkciójú digitális lemez (Digital Versatile Disc)): olyan lemez, amely egyszerre alkalmas kép, hang vagy számítógépes információ tárolására, csakúgy, mint a CD, de hozzávetőlegesen hétszer nagyobb írássűrűségű, ezért lényegesen több információ fér el rajta.

 

A képi adattárolás területén (is) forradalmi változásokat hozó új technika révén lehetővé válik a moziélmény otthoni reprodukálása (házimozi); mindezt a VHS-formátumnál kétszer nagyobb képfelbontás, ill. a Dolby Digital 5.1, azaz a hatcsatornás surround hangrendszer szavatolja. A lemezekre - fajtától függően - 2-8 órányi műsor rögzíthető, s elvben a néző a képarányt is megválaszthatja: eldöntheti, hogy a film szélesvásznú (16:9) vagy ún. Pan and Scan változatára (4:3) kíváncsi. (...)

 

Az első DVD videó Japánban jelent meg 1996 novemberében. Magyarországon 1998 áprilisában került piacra az első korong. (...)"

 

Forrás

Film- és médiafogalmak kisszótára (Korona, 2002)
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta