Bezár [x]
MPL-PostaPont-nyeremenyjatek
Már 2520 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Geszti Péter
Verzió: 10  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2011-08-10 17:28:52
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

 

Geszti Péter


Geszti Péter - dalszövegíró


 

 

 

 Geszti Péter

 

Születési idő:1964. május 9-én

 

 

 

 

 

 

 

 

1983 - dalszövegíró - különböző magyar pop/rock együtteseknek (Első Emelet, Azok a fiúk, Szulák Andrea) valamint filmekhez ír dalokat. ( A miniszter félrelép, Üvegtigris, Az utolsó blues)

1985 - Kozmofilm – reklám szövegíró

1985 - Kozmofilm – [reklám] [szövegíró]

1985 – 1989 ELTE Tanárképző Főiskola, Budapest. 1989-ben diplomázik történelem és magyar irodalom szakon.

1987 - Rockstúdió Az MTV heti popkultúrális műsorának vezetője.

1988 - DJ és producer, Danubius Rádió. Slágerlisták, kívánságműsorok és élő zenei közvetítések a legnagyobb országos kereskedelmi rádióadón. A Kalózok c. film társ-forgatókönyvírója. A film elnyeri az év legnézettebb magyar filmjének járó ORTT díjat.


1988 - DJ és producer, Danubius Rádió. Slágerlisták, kívánságműsorok és élő zenei közvetítések a legnagyobb országos kereskedelmi rádióadón. A Kalózok c. film társ-[forgatókönyv író]ja. A film elnyeri az év legnézettebb magyar filmjének járó [ORTT] díjat.


1989 - "ÁSZ" – műsorvezető, riporter. Tizenéveseknek szóló műsor, melyben kiemelkedő tehetségű, extrém hobbikat űző, kiugró teljesítményeket felmutató fiatalok vonulnak fel. Több mint hatvan élő közvetítés az ország különböző városaiból.

1989 - Akció Reklámügynökség – kreatív igazgató. A teljes körű reklámszolgáltatást végző reklámügynökségen eleinte mint szövegíró, később kreatív igazgató. Az ügynökség ügyfelei: Westel RT, SEAT, Agip, Pepsi Cola, CIB bank, Antenna Hungária, RTL Klub, Danubius Rádió, Plussz, OTP, T-Mobil. Stb. A legsikeresebb teljes egészében magyar tulajdonú reklámügynökség.

1992 - "Megáll az ész" – műsorvezető-riporter: havonta jelentkező műsor, mely különleges személyiségeket és azok nem mindennapi tetteit

mutatja be.


1989 - Akció Reklámügynökség – kreatív igazgató. A teljes körű reklámszolgáltatást végző reklámügynökségen eleinte mint szövegíró, később kreatív igazgató. Az ügynökség ügyfelei: Westel RT, SEAT, Agip, Pepsi Cola, CIB bank, Antenna Hungária, [RTL Klubg, Danubius Rádió, Plussz, OTP, T-Mobil. Stb. A legsikeresebb teljes egészében magyar tulajdonú reklámügynökség.

1992 - "Megáll az ész" – műsorvezető-riporter: havonta jelentkező műsor, mely különleges személyiségeket és azok nem mindennapi tetteit mutatja be.


1992 – 1994 "Rapülők" dalszövegíró, énekes-rapper.  A rendkívül sikeres rap együttes lemezei 10 évre visszamenőleg a legnagyobb példányszámban keltek el. A búcsúkoncertek után a zenekar kölcsönös megegyezéssel feloszlott.

1994 -"Mozart Televízió" – producer: klasszikus komoly zenét (Mozart, Beethoven, stb.) a fiatalok körében népszerűsítő sorozat, mely hangvétele és formavilága segítségével könnyen jut el az új generációhoz.


1994 -"Mozart Televízió" – [producer]: klasszikus komoly zenét (Mozart, Beethoven, stb.) a fiatalok körében népszerűsítő sorozat, mely hangvétele és formavilága segítségével könnyen jut el az új generációhoz.


1996 - "A dzsungel könyve" dalszövegíró. A Dés László zenéjére írt musical átütő sikerét jelzi, hogy az előadás dalait tartalmazó lemez aranylemez lett.

1998 - 2000 „Jazz+Az” dalszövegíró, énekes-rapper. A Dés Lászlóval létrehozott újabb sikercsapat a Kalózok c. filmben született meg, s a vászonról lelépve két év alatt két nagylemezzel és számos koncerttel bizonyította: a magyar popzenében létezik másféle siker is mint a playback sztároké.

2000 - ARC – az ARC kultúr-menedzsment alapítója és producere. Az azóta minden évben megrendezésre kerülő ARC óriásplakátkiállítás megmozgatja a vizuális kultúra határterületeivel foglalkozó képzőművészeket és reklámköröket. A rendezvénysorozat Budapest újabb, kora őszi fesztiváljává avanzsál. Public Art tevékenysége ma már meghatározó Budapest kulturális életében. Társadalmi célú kommunikációi közül kiemelkedő a 2003-as roma Mikulás kampány.

2001 "Gesztiméter” – műsorvezető: Kísérlet egy magyar fejlesztésű kvízshow létrehozására, melynek során élő adásban ismertük meg az ország véleményét könnyed és fajsúlyos kérdésekben.

Díjak

A Magyar Televízió nívódíja - 1994
Mahasz Aranyzsiráf díjak - 1993, 1994
Déri díj - 1995
Huszka Jenő díj – 1994
Arany Penge díjak
Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje 2005

 

 
Kiemelt támogató

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kiemelt támogató
Kigondolta és létrehozta