Bezár [x]
Már 2517 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: hűségprogram
Verzió: 8  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2016-02-10 09:16:05
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A hűségprogram célja a [vásárló]k megtartása, hűségük elnyerése, hisz fontos a vásárlók motiválásra és hűségük jutalmazása. 


A hűségprogram célja a [vásárló]k megtartása, hűségük elnyerése, hisz fontos a vásárlók motiválásra és hűségük jutalmazása. A nagyszámú vásárlói bázissal bíró kereskedelmi cégek a minőség növelése és az [ár]ak csökkentése mellett szeretnék versenyelőnyüket más eszközökkel is növelni. Ennek egyik elterjedt módja a „hűség menedzsment”, ahol a hirdető a „szeretünk tartozni valahová és szeretünk kapni” életérzésre épít. A hűségprogramok keretében kaphatunk például [virtuális pénz]t (pontokat), egyedi [szolgáltatás]okat, vagy ajándéktárgyakat. Az egyik közkedvelt törzsvásárlói program a pontgyűjtés, amikor minden vásárlással újabb virtuális egységeket halmozhatunk a személyre szóló egyenlegünkön, vagy újabb matricát ragaszthatunk pontgyűjtő füzetünkbe, amit később beválthatunk általában kedvezményekre.

Az [e-kereskedelem]ben is gyakori a hűségprogramok alkalmazása, amit számos [promóció]s/[online promóció]s eszköz egészít ki. A legelterjedtebb ezek közül az online kereskedelemben is a [pontgyűjtő akció]k meghirdetése, illetve a [CRM] [adatbázis] intenzív használata (pl. [e-mail marketing] támogatásra).

A hűségprogramok egyik legfontosabb jellemzője, hogy a hűséget milyen módon honorálja a rendszer. Vannak olyan oldalak, ahol a vásárlások után jóváírt pontok ajándékokra, máshol kedvezményekre válthatóak be. Van, ahol a törzsvásárlók között nagyobb nyereményeket sorsolnak ki, utazást, szolgáltatást, vagy értékesebb tárgynyereményt.

Annak ellenére, hogy a vásárlók egyre több hűségprogramban vehetnek részt egyszerre, immár online is, az eszköz még mindig népszerű a [marketing]esek körében. Ennek hátterében az lehet, hogy a [fogyasztó]k hajlandók [vásárlói döntéshozás]ukat az elérhető kedvezményeknek megfelelően módosítani, még akkor is, ha a sokasodó hűségprogramok miatt a választás egyre összetettebb feladattá válik.

 

 

Hűségprogram keretein belül többféle lehetőség áll a [vállalat]ok rendelkezésére:

  • [loyalty] programok kialakítása,
  • pontgyűjtő akciók szervezése,
  • "legjobb vásárló" programok szervezése,
  • klubprogramok szervezése,
  • hűségkártyák kibocsájtása, stb.

 

A hűségprogramban résztvevő vásárlók számos előnyt élvezhetnek:

  • kedvezményes áron való vásárlás,
  • ajándéktárgyak elnyerése,
  • ingyenes [szolgáltatás]ok igénybevétele,
  • [nyereményjáték]ban való részvétel lehetősége
  • személyre szabott kiszolgálás, stb.

 

Kapcsolódó szócikk: [vásárlói hűség]
 
Kiemelt támogató

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Jógapédia Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
póker szabályok,
stratégiák
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve

 


Kiemelt támogató
Kigondolta és létrehozta