Bezár [x]

Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Index
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2012-01-09 12:38:48
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Index logo


Index logo


 

  

Az Index.hu hazánk egyik legnagyobb látogatottsággal bíró [internet]es [hírportál]ja.

1999. májusában alapították az [iNteRNeTTo]ból kivált [szerkesztő]k. Az Index.hu Rt. 50 millió forintos törzstőkével indult, Kőrösi Ákos Zsolt és Szőllősi Gábor (75%), [Nyírő András], [Gerényi Gábor], Uj Péter és Kéki Balázs (10%) birtokolták a részvények legnagyobb hányadát, magánbefektetőként pedig [Braun Róbert], Reisz Attila, valamint Kövér József és Edward Sanborn szereztek részesedést. A cég jelenleg a CEMP (Central European Media & Publishing) csoport tagja.

Jelenlegi vezetői: [Vaszily Miklós] (vezérigazgató), Kardos Gábor ([ügyvezető igazgató]), [Uj Péter] ([főszerkesztő]).

Vezetői, szakemberei: a 2010 végén távozott [Vaszily Miklós] (volt vezérigazgató); 2011 őszén távozott Kardos Gábor helyét Pusztay András vette át ([ügyvezető igazgató]), a 2011 őszén távozott [Uj Péter] helyét Mészáros Zsófia vette át ([főszerkesztő]). Távozott még Tóta W. Árpád (vezető publicista), Bodoky Tamás és Bede Márton (újságírók), Gazda Albert (főszerkesztő-helyettes). 2012 januárjában az utolsó, még az Indexnél dolgozó alapító, Gerényi Gábor is távozott.

A távozások hátterében a 2005-ben érkezett, egyre nagyobb beleszólással bíró új tulajdonossal kapcsolatos konfliktusok állhatnak.Az Index irányelve elsősorban a napi politikai- és közéleti újságírás, fontos cél a [hír]ek független, politikai állásfoglalás nélküli közlése. Emellett számos nem hírtípusú [szolgáltatás]t is nyújt a portál, így valamilyen szintű szórakozás is vegyül a hírszolgáltatásba (ilyen például a honfoglalo.hu című internetes játék, vagy az Ongo).
A szerkesztői tartalom mellett a [felhasználó]k által generált tartalmak is helyet kapnak a [vállalat] által fenntartott blog.hu oldalakon, az arra érdemes [blog] bejegyzések pedig az Index jobb oldali hasábjára is kikerülnek.

A portál az aktuális hírek mellett kiegészül több melléklettel is:
Velvet: 2002 óta működő bulvároldal, jobbára nem saját tartalomra épül.
Totalcar: 2000-ben indult autós melléklet, viszonylag nagy sikert aratott (több másik [médium]ban is megvetette a lábát).
Sport Géza néven található meg a sportrovat.
További népszerű mellékletek közé tartozik a Tékozló Homár, a Népítélet, a comment.com, a Cinematrix és a Lángoló Gitárok.

A cég további fontos részét képezi az Inda, mely kiterjedt szolgáltatásokkal igyekszik közösségi szolgáltatásokat nyújtani. Az Inda szolgáltatásának részét képezik az Indamail, az Indafon, az Indavideó, az Indafotó, valamint az Index Fórum. 2008-ban a videó szolgáltatást nyújtó üzletág, IndaVideó Zrt néven önállósult.

 

 

 

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta