Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Céginformáció:

Teljes nevén Infocenter.hu Média Befektetési Zrt.

 

Az Infocenter tulajdonosai közül a dán DEFAP a kisebbségi (48%), Dr. Nyerges Zsolt és [Dr. Nagy Ajtony Csaba]? pedig a többségi (52%) tulajdonosok. Az Infocenter.hu tehát így nem pusztán hazai bejegyzésű cég, de részvényeinek többsége is hazai tulajdonban van.

Nyerges a részesedését [Fellegi Tamás]?tól vásárolta meg, miután Fellegi nemzeti fejlesztési miniszter lett. Szintén Fellegi távozásakor jelent meg a cégben Stumpf István, aki így Nyergessel együtt birtokolta az 52 %-os tulajdonrészt. Azonban nyári alkotmánybírává történő megválasztása után Stumpf is lemondott a cégben való érdekeltségéről, amit Nagy Ajtony Csaba ügyvéd vett át.

 

Az Infocenter.hu Zrt. 2010 áprilisában vásárlási ajánlatott tett  az [IKO Média]? Holding Zrt. részvényeinek 100%-ára, sőt, az akkori kommunikációjuk szerint "megvásárolták" a céget. Az IKO Média Holding Zrt. tulajdonában van az RTL Klub-ot is üzemeltető [M-RTL Kft.]? részvényeinek 31%-a, így az Inforcenter.hu is részesévé vált volna a kereskedelmi csatornának. A tranzakciót hiába engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal, 2010 novemberében az ajánlatot az Infocenter visszavonta a megváltozott piaci körülményekre hivatkozva.

 

Ettől függetlenül Nyerges továbbra is az RTL Klub igazgatóságában maradt.

(Az IKO Média Holdinghoz egyébként több adó is tartozik, többek között a [Film+]Film+'">?, Film+2, [Cool]?, [Reflektor TV]?, [Sorozat+]?, [Poén!]?, [Fishing & Hunting]?, [DOQ]?, [Sportklub]? és a [Muzsika TV]?.)Tevékenység:

 Az Infocenter jelenlegi portfóliója eddig az alábbi médiumokból áll:

 

-[Heti válasz]? és [Hetivalasz.hu]?

-Class FM rádió (az Advenio Zrt.-n keresztül)

 

 

Korábban a [Lánchíd Rádió]? is a tulajdonában volt, amit az [országos frekvenciapályázat]? megnyerése és egyúttal a Class FM elindítása után a [médiatörvény]? és a műsorszolgáltatási szerződésben foglaltak miatt eladott. A vevő ugyanaz a [HírTV]? - [Magyar Nemzet]? csoport, akitől korábban megvásárolták a Lánchíd Rádiót.Egyéb adatok:

 Hivatalos weboldal: http://infocenter.hu/


A szócikkhez társított címkék:
class fm , heti válasz , infocenter.hu , lánchíd rádió , nyerges zsolt , rtl klubPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta