Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

Király Linda 1983. február 28-án született New York-ban, Bronxban az USA-ban. Amerikai-magyar énekesnő.Király Linda

 

 • Magassága: 163 cm
 • Haja: szőke
 • Szeme: barna
 • Csillagjegye: halak

 Szakmai előmenetel:

Nyolc éves kora óta énekel az Amerikai Egyesült Államokban. Több Broadway-siker adaptációban is szerepet kapott már az általános iskolában is. Ilyen volt pl. a 42nd Street, vagy az Annie.


12 évesen a Performing Art Institute of Long Island-ben kezdte klasszikus zenei tanulmányait. Több tv-műsorban is fellépett. Többek között: Long Island Tillys Center, Warner Channel 11 TV Show.
Később az USA-ban és Angliában is több zeneszerző és producer kereste meg az együttműködés reményében.


1999-ben családjával Magyarországra költözött. 1972 – 1982-ig édesapja Király Tamás az Universal együttes dobosa volt. Ez a zenekar volt többek között Kovács Kati kísérőzenekara. Dobolt a Color nevű zenekarban is, majd az EMI lemezkiadó kreatív igazgatója lett.
Édesanyja A Cini és a tinik együttes énekesnője Király Gabriella. Két öccse van. Király Viktor, aki a Megasztár 4 győztese lett 2008-ban. Másik testvére Király Benjamin inkább hobbizenész.


Linda 2001-től Komlóssy Erzsébet tanítványa.

A Dívák éjszakája című produkcióban 17 évesen kapott szerepet a Budai Parkszínpadon és a Pesti Vigadóban. A Vadember és a Szerelem utolsó vérig filmek betétdalát énekelte. A Szerelem utolsó vérig címűt Presser Gábor kizárólag Linda hangjára hangszerelte és készítette el.


Később a Big Brother főcímdalát is felénekelte, ami két hét alatt dupla platinalemez lett.


Az Operaház Fantomja főszerepét is megkapta. Ő játszotta Christine-t.


2003 decemberében jelent meg első albuma, címe: No.1. Angolul és magyarul is énekel rajta. Olyan producerekkel dolgozott együtt, mint Mousse T., Errol Rieds vagy Denzel Foster.  Két kislemez jelent meg az albumról: a Holla és az És mégis.


2004-ben felénekelte A legelő hősei című animációs film magyar változatú betétdalát. Az athéni olimpia tiszteletére Gáspár Lacival kérték fel egy duettre.


Mindenki emlékszik arra, amikor egy kosárlabda-mérkőzés előtt belezavarodott a Himnuszba éneklés közben. Ez némi csorbát ejtett népszerűségén. 


2004 őszén Londonba költözött és Livingstone Brownnal kezdett dolgozni első teljesen angol nyelvű lemezén. Brown-t lenyűgözte Linda hangja és tehetsége, ezért megmutatta Shali-nak, aki lemezszerződést ajánlott fel neki. Az amerikai Universal Music a demófelvételek meghallgatása után ötéves lemezszerződést ajánlottak Lindának. További nagy producerekkel dolgozott együtt első nemzetközi lemezének elkészítésekor. Ilyen volt Rodney Jerkins és D’Mile is. Az első kislemezdalt 2007 júliusában kezdték el játszani az amerikai rádiók. Ez volt a Can’t Let Go


2008-ban duettet énekelt Eric Benét-vel, egy amerikai R&B és soul énekessel. A dal címe: Iminluvwichoo. A nóta a Grammy-díjra jelölt Love & Life című Eric Benét albumon jelent meg.


Csepregi Gyula szaxofonművész és Rátonyi Róbert zongoraművész 2009-ben megjelent albumán, mely a Szomorú vasárnap címet viseli, Linda énekli a címadó dalt angolul és magyarul egyaránt.


2010. január 1-én Mága Zoltánnal lépett fel a Papp László Sportarénában több, mint 10 ezer ember előtt.

 

Album:

 • No.1 (2003)

Kislemez:

 • Szerelem utolsó vérig
 • Clubsong (2003)
 • Holla (2003)
 • És mégis (2003)
 • Játszom, ahogyan lélegzem feat. Charlie (2003)
 • Olimpiai dal 2004 feat. Gáspár László (2004)
 • Can’t Let Go (2007)
 • Love Is Overrated (2011) 


A szócikkhez társított címkék:
énekes , zenePatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta