Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Közmédiumok Magyarországon

 

"Közszolgálati műsorszolgáltató: olyan műsorszolgáltató, amelynek működését közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzat határozza meg, feladata többségében közszolgálati műsor szolgáltatása, fenntartása alapvetően közpénzekből történik, társadalmi felügyelet alatt áll, alapvető jogait és kötelességeit e törvény állapítja meg."

(1996. évi I. törvény a rádiózásról és televíziózásról)

 

Hungária Közalapítvány, MTV Közalapítvány, MR Közalapítvány kuratóriumának feladatai: a tulajdonos képviselete (döntések beruházásokról stb.), az elnökök megválasztása, pályázatok kiírása, közgyűlések összehívása. Az elnökségek kezében túl nagy hatalom összpontosul, csak leváltani lehet őket.

 

A kuratóriumok elnöksége minimum nyolctagú, ennek felét a kormány delegálja. Egyszerű többséggel, négy évre választják meg őket. A tagság (teljes) az MTV és a Rádió esetén 21 tagból áll, a Duna TV kuratóriuma 23 tagú. Őket sorsolással választják a regisztrált társadalmi szervezetek képviselői közül, egy évre. Feladatuk az elnökség döntéseinek jóváhagyása.

 

Linkek

http://www.mtvzrt.hu

http://www.dunatv.hu

http://www.radio.hu
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta