Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A lead az írott nyomtatott vagy online sajtóban megjelenő híranyagok, sajtóanyagok, tudósítások, sajtóközlemények, újságcikkek címét követő rövid bekezdés, mely tömör összefoglalója a hosszabb terjedelmű szöveges tartalomnak. A lead nagyon fontos szerepet játszik az olvasó érdeklődésének és kíváncsiságának felkeltésében, éppen ezért nagy gondot kell fordítani annak megfogalmazására.

A lead nem lehet több két-három mondatnál, hiszen célja az érdeklődés felkeltése, nem pedig a tartalom részletezése. Fontos azonban, hogy a lead önmagában is tartalmazza a teljes írott szöveg legfontosabb üzeneteit és alapinformációit, hiszen sok esetben - jellemzően az online médiumok - csupán a cikk címét, illetve a leadet osztják meg olvasóikkal.

A lead-nek vizuálisan is el kell különülnie mind a szöveges tartalom címétől, mind a szövegtörzstől. Ilyen kiemelés lehet például a nagyobb betűméret használata, vagy a dőlt betűs szerkesztés.
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta