Bezár [x]
Már 2520 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: MAKSZ
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2011-07-28 09:50:59
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

MAGYARORSZÁGI KOMMUNIKÁCIÓS ÜGYNÖKSÉGEK SZÖVETSÉGE

 

 

Célkitűzés és hitvallás

 

"A MAKSZ abban hisz, hogy a mai kiélezett versenyhelyzetben csak a legmagasabb színvonalú kommunikáció segíti ügyfeleink üzleti céljainak elérését. A MAKSZ az egyetlen szakmai szervezet, amely ennek szelleméban felvállalta, hogy minden tőle telhető tudással, eszközzel és lépéssel segíti tagjait abban, hogy a lehető legmagasabb színvonalú munkát végezhessék."

 

A Magyarországon működő több száz [reklám] és [marketingkommunikáció]s ügynökség közül jelenleg csupán 48 tagja van a MAKSZ-nak, ám ezen ügynökségek kezelik az országban található [kommunikáció]s [kampány]ok mintegy 70%-át. Található közöttük nagy, kicsi, hazai és multinacionális; kreatív, [média], online és különböző [BTL] területekre specializálódott ügynökség is, azonban valamennyien az ország vezető és egyben meghatározó ügynökségei közé tartoznak.

Az Elnökség a Szövetség ügyintéző és képviseleti szerve. Az Elnökség irányítja és felügyeli a Szövetség gazdálkodását, továbbá elkészíti és előterjeszti a Szövetség költségvetését Az Elnökséget a Közgyűlés a tagok által jelölt természetes személyek közül két évre választja. Az Alapszabály értelmében az Elnökségbe 4 tagot a [reklámügynökség]i tagozat, míg a többi tagozat 5 tag esetén 1 főt, 10 tag esetén 2 főt jelölhet. A Közgyűlés az általa választott elnökségi tagok közül egy Elnököt és 2 alelnököt választ. Az Elnökség munkáját tanácsnokok segítik. A Tanácsnokoknak az elnökségi üléseken tanácskozási, javaslattételi joguk van, de szavazati joggal nem rendelkeznek.
A 2008. március 5-i tisztújító Közgyűlés döntése értelmében az elnökség összetétele az alábbiak szerint alakult:


A Magyarországon működő több száz [reklám] és [marketingkommunikáció]s ügynökség közül jelenleg csupán 47 tagja van a MAKSZ-nak, ám ezen ügynökségek kezelik az országban található [kommunikáció]s [kampány]ok mintegy 70%-át. Található közöttük nagy, kicsi, hazai és multinacionális; kreatív, [média], online és különböző [BTL] területekre specializálódott ügynökség is, azonban valamennyien az ország vezető és egyben meghatározó ügynökségei közé tartoznak.

Az Elnökség a Szövetség ügyintéző és képviseleti szerve. Az Elnökség irányítja és felügyeli a Szövetség gazdálkodását, továbbá elkészíti és előterjeszti a Szövetség költségvetését. Az Elnökséget a Közgyűlés a tagok által jelölt természetes személyek közül két évre választja. Az Alapszabály értelmében az Elnökségbe 4 tagot a reklámügynökségi tagozat, míg a többi tagozat 5 tag esetén 1 főt, 10 tag esetén 2 főt jelölhet. A Közgyűlés az általa választott elnökségi tagok közül egy Elnököt és 2 alelnököt választ. Az Elnökség munkáját tanácsnokok segítik. A tanácsnokoknak az elnökségi üléseken tanácskozási, javaslattételi joguk van, de szavazati joggal nem rendelkeznek.
A 2010. május 12-i tisztújító Közgyűlés döntése értelmében az elnökség összetétele az alábbiak szerint alakult:


 

- Simon Zsolt, elnök

- Csomor Tamás, alelnök

- Aczél László, alelnök

- Vekkel László, elnökségi tag

- Mondok Árpád, elnökségi tag

- Gábor Iván, elnökségi tag

- Bölcs Ádám, elnökségi tag


- Aczél László, elnök

- Blaskó Nikolett, elnökségi tag, az ATL szekció elnöke

- Simon András, elnökségi tag

- Záprel Zsolt, elnökségi tag

- Mező László, elnökségi tag, a Médiaszekció elnöke

- Mondok Árpád, elnökségi tag

- Németh Béla, elnökségi tag

- Rókusfalvy Gábor, elnökségi tag, a BTL szekció elnöke

- Tordai Bálint, elnökségi tag

- Radácsi Pál, elnökségi tag

- Kerti Attila, elnökségi tag, az Online szekció elnöke

- Barnóth Zoltán, elnökségi tag


 

A Szövetség napi feladatainak ellátását a Titkárság végzi. A Titkárság ügyrendjét, létszámát, költségkereteit az Elnökség hagyja jóvá. Vezetője a Főtitkár, akinek feladata a tagság rendszeres informálása, az Elnökség és a Bizottságok munkájának koordinálása, az írásos anyagok elkészítése és a tagsághoz való eljuttatása.


 

A Szövetség napi feladatainak ellátását a Titkárság végzi. A Titkárság ügyrendjét, létszámát, költségkereteit az Elnökség hagyja jóvá. Feladata a tagság rendszeres informálása, az Elnökség és a Bizottságok munkájának koordinálása, az írásos anyagok elkészítése és a tagsághoz való eljuttatása.


 

Jelenleg a titkárság három fővel dolgozik, az alábbiak szerint:


Jelenleg a titkárság két fővel dolgozik, az alábbiak szerint:


 

 

- Harsányi Dávid, főtitkár


- Móra Eszter, projektvezető

- Bende Borbála, projektvezető

 

 


Kiemelt támogató

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kiemelt támogató
Kigondolta és létrehozta