Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Maradj talpon! a Magyar Televízió vetélkedő műsora. Műsorvezetője Gundel Takács Gábor.Maradj talpon


2011. október 3-án indult a műsor az MTV struktúraváltásakor. 2013. január 3-án bejelentették a műsor szüneteltetését, de megszűnésről nincs szó.


A játék szabályai:
Ez egy kvízműsor, ahol 1 játékos másik 10 társa ellen küzd. A párbajozó játékosok felváltva kapnak 1-1 kérdést, melynek megválaszolására 20 mp. áll rendelkezésükre. A választ segítik a képernyőre kiírt hiányos szavak, melyek pl. csak mássalhangzókat tartalmaznak, így könnyebb kikövetkeztetni a helyes választ. Mindenki egy csapóajtón áll, mely rossz válasz esetén megnyílik alatta és a játékos leesik. Ilyenkor derül ki hogy mekkora összeget nyert a játékos. A középen álló játékosnak van két passzolási lehetősége, a többieknek erre nincs lehetőségük.

 

A következő összegekből 2-2 van a játékosoknál: 100, 125.000, 250.000, 500.000 és 1.000.000. Amennyiben a 10 játékos közül valaki kiejti a középen állót, akkor megnyeri azt az összeget ami a saját kijelzőjén van. Viszont ha a középen álló játékos mind a 10 társát kiejti, akkor 25 millió forintot vihet haza. Az ötödik sikeres párbaj után lehetősége van kiszállni a játékból. Ebben az esetben az összegyűjtött nyeremény felét viheti haza. Amennyiben továbbmegy, gazdagodik még egy passzolási lehetőséggel, de minimum további két párbajt kell nyernie ahhoz, hogy elvigye a nála levő összeg háromnegyedét.


Azt hogy az elvérző játékosok hova zuhannak, nem tudni, ugyanis fontos részét képzi a műsor imidzsének. Emiatt a játékosoknak titoktartási szerződést kell aláírniuk ezzel kapcsolatban. A zuhanás miatt nem vehet részt a játékban várandós nő, csípőprotézissel élő, epilepszia, krónikus betegség, egyensúlyi probléma, vagy cukorbetegséggel élő személy.


Nézettség:
A műsor jól teljesít nézetségi adatokban. Indulása utáni három héttel elmondható volt, hogy minden második felnőtt belenézett a sugárzásba. 2011. október harmadik hetében átlagosan 1.000.000 néző volt kíváncsi a műsorra. Novemberben már több, mint 600.000 nézője volt a produkciónak. 2011. november 21-én egy rövid időre a nézettsége meghaladta a két kereskedelmi csatorna azonos időpontban vetített műsorait, az [Összeesküvők]?-et és a [Fókusz]?-t.
 


A szócikkhez társított címkék:
Gundel Takács Gábor , kvíz , mtv , műsorPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta