Bezár [x]
Már 2520 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: microsite
Verzió: 6  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2010-10-05 19:37:53
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A microsite olyan [internet]es felület, amely egy már meglévő [honlap]nak nem egyszerű aloldala, hanem önálló rendszert alkot - sok esetben saját gyökér-URL alatt található. Akár a honlapról, akár közvetlenül elérhető lehet - a honlapról új ablakban nyitható meg.

 

Önálló kialakítását akár tematikája, akár funkciói indokolhatják. Gyakran előfordul például, hogy egy meglévő céges illetve intézményi honlap tartalmi szerkezetébe nehezen beilleszthető funkcionális oldal (pl. bármilyen regisztrációs felület, hírlevél oldal stb.) vagy további bontást igénylő tartalom (pl. a többi közé nehezen beilleszthető [termék], újdonságok terjedelmesebb vagy bonyolultabb [szolgáltatás]ok összetettebb szerkezetű anyaga) megjelentetésére merül fel igény. Ilyenkor praktikus kialakítani egy olyan oldalt (akár önálló címen, akár alcímként), amelyet aztán a főoldaltól függetlenül lehet mind szerkeszteni, mind használni.

 

A mikro- előtag arra utal, hogy egyszerűbb és kisebb terjedelmű tartalom található rajta, mint a "rendes" honlapokon, ez azonban a gyakorlatban korántsem mindig igaz.

 

A [marketingkommunikáció]ban a microsite-okat gyakran használják arra, hogy egy-egy kiemelt termék, [promóció] vagy valamilyen [CRM] rendszer felépítésének előkészítő (figyelemfelkeltő és adatgyűjtő) fázisa számára  biztosítsanak időlegesen önálló felületet.

 

Példák
http://www.allatidoki.hu (CIB Bank [kampány]hoz kapcsolódó tematikus oldal)
http://www.igazolthianyzas.hu (Ulpius-ház Kiadó könyv microsite)
http://www.dmsz.hu/konferencia ([Direkt Marketing Szövetség] [rendezvény] oldal)


 


Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta