Bezár [x]
Már 2522 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Márkafelépítés:

Történet

Több mint száz éve annak, hogy az első Opel gépjármű kigördült a rüsselsheimi gyár kapuján. A kezdetben varrógép- és bicikligyártással foglalkozó családi vállalkozás 1899-ben jelent meg a piacon első Lutzmann-rendszerű Opel-Patent-Motorwagen típusú gépkocsijával, melyből abban az évben 11 darabot adtak el. A saját, illetve Opel-Darracq modelleket gyártó cég 1904-ben már elismerten jelen volt az automobilüzletben. Az Opel-gyárban 1911-ben pusztító tűzvész, majd az ezt követő első világháború sem akadályozhatta a munkát, melynek eredményeképpen 1916-ban megszületett az első hathengeres Opel.

1928-ban hozott létre vegyesvállalatot az Opel az amerikai General Motorsszal, mely minden idők egyik legelőnyösebb és legkonstruktívabb vállalati fúziója volt. A harmincas évek hitleri Németországában a „népautó” gondolata állt a középpontban: a siker csúcspontját az első Opel Kadett megépítése jelentette, amely a harmincas évek legnépszerűbb autójává vált. 1937-re az Opel lett Európa legnagyobb autógyártója. A második világháború bombázásaiban majdnem teljesen megsemmisült a rüsselsheimi üzem. A GM elkötelezettségének és a munkások lojalitásának volt köszönhető az a csoda, hogy a háborús pusztulás után ismét megindult a munka.

1951-ben, a háború utáni első autókiállításon – a gyors fejlesztési program jóvoltából – már a teljes egészében megújult külsejű Olympia és Kapitän modellek mutatkozhattak be. Az amerikaias szélsőségeket elkerülve a hatvanas évek elején az Opel újra megpróbálta ötvözni jól bevált tradícióit a széles körű technikai tapasztalatokkal. Ez az 1962-ben újjászületett Kadettben öltött testet. A tervezőket az a filozófia vezérelte, hogy megalkossák az alapvető európai igényeket kielégítő, megfizethetőségével népszerűvé tehető kisautót. A fejlődés másik vonulata – amely elsősorban a hetvenes években hozta meg gyümölcsét – a közepes árfekvésű piacot célozta meg. Az Ascona-C modell 1981-ben debütált, és egyértelműen a családi kocsi funkcióját kívánta betölteni.

1982 szeptembere emlékezetes dátummá vált az Adam Opel AG történetében: ekkor mutatták be a gazdaságos kompakt autót, a Corsát. Az Asconát 1989-ben váltotta fel az Opel Vectra, amely Európa legsikeresebb középkategóriás autójává nőtte ki magát. Az Opel új sztármodelljét, az Astrát 1991-re fejlesztették ki, amelynek köszönhetően a vezető lábának sérülési kockázata ütközésnél jelentősen csökkent. Mára Európa-szerte évente több mint 1,5 millió Opel hagyja el a gyárakat.

A termék

Az Opel a személyautók területén kilenc modellcsaládot és Vivaro márkanéven haszongépjárművet is forgalmaz. Az egyes modellek szinte személyre szabott felszereltséggel igényelhetők. Számos opciós lehetőség nyílik mind a műszaki tulajdonságok, mind a biztonsági felszereltség, mind a kényelmi szolgáltatások terén. A folyamatos fejlesztések, a minden évben tovább bővülő típusválaszték a legszélesebb vásárlókör igényeit is ki tudják elégíteni. A korszerű, dinamikus design, a jó menettulajdonságok, az egyre nagyobb biztonság jelentik az Opel előnyeit.

Innovatív megoldásaik a rugalmasságot célozták meg, azaz egy modell többféle igénynek is megfeleljen: az autó néhány mozdulattal átalakítható legyen. Ezt a célt szolgálja az egyedi ülésrendszer, a sportkapcsoló, a csomagterek átalakíthatósága, bővíthetősége, a lenyitható tálca vagy gyerekülés, az ötletes tárolók és csomagrögzítő rendszerek vagy épp az Easytronic váltó, mellyel könnyedén lehet váltani az automata és a kézi üzemmód között, még menet közben is. Rugalmasság jellemzi a műszaki tulajdonságokat is: egy-egy modell különféle térfogatú és erejű motorral kapható, melyek közül kiemelkedik a városi közlekedésben optimális TWINPORT és az Opel saját fejlesztése, az ECOTEC. Választható hozzájuk számos, korábban a luxuskategóriába tartozó kényelmi szolgáltatás, mint a tolatóradar, az elektronikus klímarendszer, a keréknyomás-figyelő rendszer vagy épp a panoráma-szélvédő.

Link

www.opel.hu

 


 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta