Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

Orosz Barbara, 1979. december 13-án született Mezőkövesden. Orosz BarbaraMűsorvezető, színész.

 

  • Haja: vörös
  • Szeme: zöld
  • Magassága: 175 cm
  • Csillagjegye: nyilas

Édesapja orvos, édesanyja angol, rajz és biológia szakos tanárnő. Gyermekkorában színjátszóköri tag volt, már 13 évesen színésznő akart lenni.


2012 karácsonyán jegyezte el párja, Pap Lajos, ügyvéd.
 Szakmai előmenetel:

Az érettségi után a Gór Nagy Mária Színitanoda diákja lett. Ezzel egy időben az RTL Klub Pasik című sorozatában alakította Zsófikát, a szomszédot. Elvégezte a Tv2 szerkesztő-riporter-műsorvezető kurzusát. Kétszer is felvételizett a Színművészetire, de a második rostán mindkétszer kiesett.


18 évesen statiszta volt a Vígszínházban. Ezután a Pesti Színház, majd a Nemzeti Színház  következett, ahol már szerepet is kapott az Ember tragédiájában.


2004 – 2005-ös évadban a Győri Nemzeti Színházban játszott a Bolond vasárnapban és a Tizenkét dühös asszonyban.


További fontosabb szerepei:

  • Üvegcipő
  • Sógornő
  • Macska a forró bádogtetőn

A Macska a forró bádogtetőn című darabban nyújtott főszerepével pályázott a színész II. képesítésre. A színészkamara egyhangúan megítélte ezt neki.


2007-ben a Cool TV délutáni stábjához került. 2008 – 2010-ig a Cool Night Extra című erotikus tartalmú éjszakai műsort vezette.


2011. februárjában a Tv2 vele indította el a vasárnap délelőtti női magazinját, Talpig nő címmel. 2011. októberében Tűsarok címmel indult új műsora, amelynek már producere is. A műsor divattal, konyhai trükkökkel, szépséggel foglalkozott. 

Játszotta a Jóban Rosszban című TV2-es sorozatban Andreát, a karrierista riportert.  Feltűnt a Valami Amerika című nagysikerű mozifilmben is.

 


A szócikkhez társított címkék:
műsorvezető , színész , színház , tv2Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta