Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: ORTT
Verzió: 3  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2010-10-09 15:08:33
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Országos Rádió és Televízió Testület

 

Feladatköre: a műholdas pályázatok elbírálása (országos média), a kereskedelmi adók működésének engedélyezése, állandó (szinte folyamatos) frekvencia-pályázatok lebonyolítása, panaszbizottság működtetése, monitoring (szúrópróba-szerű ellenőrzés).


Feladatköre: a műholdas pályázatok elbírálása (országos [média]), a kereskedelmi adók működésének engedélyezése, állandó (szinte folyamatos) frekvencia-pályázatok lebonyolítása, panaszbizottság működtetése, monitoring (szúrópróba-szerű ellenőrzés).


 

A testület büntethet is, de nem határozhatja meg a műsorstruktúrát. A panaszbizottsághoz pl. a kiegyensúlyozatlansággal, gyermekkorúak védelmével kapcsolatos eljárást lehet kezdeményezni. Pereskedni a médiummal csak az ORTT elmarasztalása, és a helyreigazítás meg nem tétele után lehet pl. személyiségi jogi ügyekben (jó hírnév sérelme stb.).


A testület büntethet is, de nem határozhatja meg a műsorstruktúrát. A panaszbizottsághoz pl. a kiegyensúlyozatlansággal, gyermekkorúak védelmével kapcsolatos eljárást lehet kezdeményezni. Pereskedni a [médium]mal csak az ORTT elmarasztalása, és a helyreigazítás meg nem tétele után lehet pl. személyiségi jogi ügyekben (jó hírnév sérelme stb.).


 

A tagokat a parlamenti pártok delegálják, minimum öt tagú kell, hogy legyen. A kormánypárt két embert delegál, a többi egyet-egyet. A testület tagjai nem visszahívhatók, a parlament négy évre választja őket egyszerű többséggel, a választási ciklus közepén. 


2010. augusztus 10-től feladatait és jogkörét átveszi a [Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság].


Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta