Bezár [x]
Már 2517 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: reklámeszköz
Verzió: 3  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2010-10-14 20:22:06
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

reklámeszköz avagy reklámhordozó

 

A reklámeszköz olyan tárgy illetve felület, amely alkalmas arra, hogy reklám- (illetve image-) üzenetet jelenítsen meg illetve juttasson el a [célcsoport]hoz.


A reklámeszköz olyan tárgy illetve felület, amely alkalmas arra, hogy [reklám]- (illetve [image]-) üzenetet jelenítsen meg illetve juttasson el a [célcsoport]hoz.


 

Reklámeszközök a médiumok meghatározott felületei is (televíziós és rádiós reklámblokk, nyomtatott orgánumok és interenetes - vagy akár teletext - oldalak hirdetésre fenntartott oldalai és azok részei stb.) is - az ilyen helyeket foglalják le a [médiaügynökség]ek -, de ilyenek a kültéri és beltéri poszterek, az eladáshelyi ([POS]) eszközök, a mobiltelefon és bármely elektronikus információs eszköz kijelzője, a szórólap, a reklámújság, a DM levél, az arculati eszközök (...) is.


Reklámeszközök a [médium]ok meghatározott felületei is (televíziós és rádiós reklámblokk, nyomtatott orgánumok és [interenet]es - vagy akár teletext - oldalak hirdetésre fenntartott oldalai és azok részei stb.) is - az ilyen helyeket foglalják le a [médiaügynökség]ek -, de ilyenek a kültéri és beltéri poszterek, az eladáshelyi ([POS]) eszközök, a mobiltelefon és bármely elektronikus információs eszköz kijelzője, a [szórólap], a reklámújság, a [direkt mail], az [arculat]i eszközök (...) is.


 

2. A reklámeszköz az üzenet kódolt, tárgyiasult, az adott médiumban való továbbításra alkalmassá tett megfogalmazása.

 
Kiemelt támogató

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Jógapédia Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
póker szabályok,
stratégiák
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve

 


Kiemelt támogató
Kigondolta és létrehozta