Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: résztvevő megfigyelés
Verzió: 4  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2010-10-25 18:10:41
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A résztvevő megfigyelés leginkább az etnográfiában, antropológiában és néprajzban volt használatos módszer,  mára elterjedtté vált a szociálpszichológia és a [piackutatás] gyakorlatában is. A piackutatók a fogyasztói motivációk megfigyelésére használják a módszert. Ez a kutatási módszer intenzív interakciós együtt töltött időt feltételez, ahol a kutató megpróbál a legnagyobb mértékben beleolvadni a közösségbe, és megfigyelni a viselkedésformákat, reakciókat, [attitűd]öket a csoporton belül. Egyszerre részese és objektív megfigyelője az eseményeknek. Adathoz juthat még személyes információcsere, vagy tárgyi produktumok megfigyelése során is.


A résztvevő megfigyelés leginkább az etnográfiában, antropológiában és néprajzban volt használatos módszer,  mára elterjedtté vált a szociálpszichológia és a [piackutatás] gyakorlatában is. A piackutatók a [fogyasztói motiváció]k megfigyelésére használják a módszert. Ez a kutatási módszer intenzív [interakció]s együtt töltött időt feltételez, ahol a kutató megpróbál a legnagyobb mértékben beleolvadni a közösségbe, és megfigyelni a viselkedésformákat, reakciókat, [attitűd]öket a csoporton belül. Egyszerre részese és objektív megfigyelője az eseményeknek. Adathoz juthat még személyes információcsere, vagy tárgyi produktumok megfigyelése során is.


 


 

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta