Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: streaming
Verzió: 3  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2010-10-28 19:51:29
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A streaming angol szó áramlást, folyást jelent.

 

A streaming egyfajta internetes letöltési technika, amikor a szerveren (ill. [peer-to-peer] kapcsolat esetén a másik számítógépen) tárolt információt a felhasználó nem tölti le a saját terminálra, hogy ott bármikor újra hozzáférhessen (és akár másolatokat készíthessen a tartalomról), hanem csak akkor fér hozzá (multimédiás tartalom esetén akkor játszhatja le), amikor a forrást tartalmazó terminállal (online) kapcsolatban van. A streaming média tartalmak esetében a sávszélesség figyelembevételével kell meghatározni az optimális felbontást, hogy a lejátszás folyamatosságát a kapcsolat esetleg alacsony kapacitása ne akadályozza.


A streaming egyfajta [internet]es letöltési technika, amikor a szerveren (ill. [peer-to-peer] kapcsolat esetén a másik számítógépen) tárolt információt a [felhasználó] nem tölti le a saját terminálra, hogy ott bármikor újra hozzáférhessen (és akár másolatokat készíthessen a tartalomról), hanem csak akkor fér hozzá (multimédiás tartalom esetén akkor játszhatja le), amikor a forrást tartalmazó terminállal (online) kapcsolatban van. A streaming média tartalmak esetében a sávszélesség figyelembevételével kell meghatározni az optimális felbontást, hogy a lejátszás folyamatosságát a kapcsolat esetleg alacsony kapacitása ne akadályozza.


 

Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta