Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Márkafelépítés:

A Superbox streaming technológián alapuló online zenekatalógus, a zeneszámokat nem letölthető formátumban, hanem „adatfolyamként”, internetes kapcsolaton keresztül közvetíti a felhasználóknak. A szolgáltatás 2011 áprilisában indult el Magyarországon. A zenei anyagokat a világ és Magyarország legnagyobb zenei kiadója, a Universal Music biztosítja, a technikai hátteret a Superbox Kft. adja, míg a kommunikációért a Hírek Média felel. A zenekatalógus az induláskor több mint 300 000 zeneszámot és 3500 előadót tartalmaz, azonban a kínálat folyamatosan bővül. Rendszeresek a CD-megjelenés előtti, exkluzív tartalmak, ezen kívül a Superbox folyamatos tárgyalásokat folytat, hogy más kiadók anyagaival is bővítse a zenetárat.
A szolgáltatás egyelőre asztali környezetben érhető el, azonban a fejlesztők célul tűzték ki a mobilmegoldás kialakítását is.

 

Funkciók

  1. Lejátszási listák összeállítása: A felhasználók saját lejátszási listákat állíthatnak össze kedvenc zeneszámaikból. Több listát is létrehozhatnak, így válogatásaikat bármikor újra meghallgathatják. Az egyes lejátszási listák elnevezésére is lehetőség van.
  2. Zenemegosztás: A létrehozott lejátszási listákat és a kiválasztott dalokat a felhasználók e-mailben megoszthatják a Superbox más regisztrált tagjaival.
  3. Keresés: A Superbox zenekatalógusában található több mint 300 000 zeneszám és 3500 előadó között album, zeneszám és előadó szerint is kereshetnek a felhasználók, emellett a zenetár kínálatát abc szerint is böngészhetik.
  4. Toplisták összeállítása: A Superbox lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók megjelöljék saját kedvenc számaikat és albumaikat, és így létrehozzák saját toplistáikat.
  5. Online rádióhallgatás: Az alkalmazásban hasonló stílusú zenékből tematikus rádiókat állítottak össze, melyeket a felhasználók szintén online, streaming formában hallgathatnak.
  6. Kapcsolódó előadók: A kapcsolódó előadók funkció használatával a tagok megnézhetik, hogy a választott előadót hallgató Superbox-felhasználók milyen zenéket hallgatnak még. Így kedvenc előadóikkal hasonló stílusban játszó formációkra kaphatnak ajánlást.


Kapcsolódó információk:

Streaming zenehallgatás

 

A streaming technológia lényege, hogy az információkat interneten keresztül, általában tömörített formában, azonnali adatfolyamként közvetíti. A felhasználók számára a streaming előnye, hogy nem kell hosszú letöltési időkkel és akadozással számolniuk, ugyanakkor a tartalmak nem kerülnek a birtokukba. Streaming zenehallgatás esetén ez azt jelenti, hogy a zeneszámokat csak aktív internetkapcsolat mellett hallgathatják.

 

Előfizetési modell

 

A Superbox alkalmazásnak fizetős (PremiumBox) és ingyenes (FreeBox) verziója is elérhető. Utóbbi is teljes funkcionalitást nyújt, ugyanakkor az egyes zeneszámokból csak részleteket lehet meghallgatni.
A PremiumBox előfizetéssel több gépen is lehet használni a szolgáltatást, de szimultán csak egyetlen gépen. Kétfajta fizetési mód közül választhatnak a felhasználók: bankkártyás és emelt díjas SMS-sel történő fizetés.


Technikai háttér

 

A Superbox alkalmazás Adobe AIR alapú, így az online zenehallgatásra minden olyan platform esetében technikai lehetőség kínálkozik, amelyen az Adobe AIR fut. Ennek ellenére az induláskor még csak asztali platformokon (Windows, Mac OS X, Linux) érhető el az alkalmazás, ugyanakkor a fejlesztők folyamatosan dolgoznak a mobilmegoldás kialakításán.

 

Link

Superbox.hu


A szócikkhez társított címkék:
online zenehallgatás , streaming médiaPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta