Bezár [x]
Már 2522 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

Sváby András

 

Újságíró, vállalkozóSváby AndrasSzakmai előmenetel:

Szakamai pályafutás

1991 és 1997 között [riporter]?, [szerkesztő]? és [műsorvezető]? a [Magyar Rádió]? Krónika rovatánál. 1993-94-ben pekingi tudósító. 1992-93-ban a [Magyar Televízió]? Esti egyenleg című műsorának riportere, 1994 és 1996 között az Objektív című műsor riportere és műsorvezetője. 1997-től 2006 őszéig a [TV2]? Napló című műsorának szerkesztő-műsorvezetője. Ez után az Egy a száz ellen műsorvezetőjeként jelent meg újra.

 

2000-ben Kereszty Gáborral és a TV2-t tulajdonló SBS-szel megalalapítja az Interaktív Kft.-t , amelynek 2007 szeptemberéig ügyvezetője. A cég gyártja a TV2 legtöbb műsorát (kivéve Tények és Activity), valamint külföldi televízióknak is állandó beszállítója. 2006 júliusában a  SBS megvásárolja Sváby 20 %-os tulajdonrészét (miután 2002-ben Kereszty részét is megvette).

 

2007 szeptemberében az SBS-t felvásárló [ProSiebenSat1]?-csoport váratlanul bejelentette Sváby lemondását.

 

Ugyanez év őszén bejelenti, hogy társtulajdonos a táskapláza.hu (offline boltokkal is bíró) bőrvállalkozásban és internetes webáruházban, amelyből 3 év után kilépett.

2009-ben egészségügyi videóportált indított Videóklinika néven.

 Kapcsolódó információ:

www.tv2.hu

www.taskaplaza.hu

www.videoklinika.hu

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta