Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Márkafelépítés:

Swatch történet


A swatch története mára már egy könyvtárat is megtöltene, de íme az utolsó évtizedekről néhány mondat:

 

A hetvenes évek közepén a svájci karóra-gyártás minden idők legnagyobb krízisét élte át.

 

A japán versenytermelés technológiailag 1979-ben érte el csúcspontját, amikor a Delirium néven piacra dobták a világ legvékonyabb, és legkevesebb alkatrészből készült karóráját. Azonban a japánok szerencsétlenségére éppen ekkor alakult meg az SMH, a Svájci Mikroelektronikai és Karóragyártó Társaság. A SMH válasza a Swatch-a vékony műanyag karórájának bemutatása volt, amely a szokásos 91 helyett csupán 51 alkatrészből állt. Először 1983-ban volt kapható - kiváló minőségben és elérhető áron, és azóta minden idők legsikeresebb karórájává, a Swatch csoport, az anyacég pedig a világ egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő óragyártó vállalatává vált.

 

Az utóbbi években több irányban folytatta tovább a cég a fejlesztéseket. A fém irányába tett lépések eredménye az Irony, a vékonyodás képviselője a swath SKIN Chrono (a világ legvékonyabb kronográfja), a sportosságé a Swatch Snowpass (amelybe bele van építve egy felismerő rendszer, melyet a világ számos síparadicsomában bérletként lehet használni), az információtehnológiájé a Swatch Beat (amely az egyezményes internet-időt is mutatja).


Termékcsoportok

 

 - Legújabb karóra design irányzatok: Puzzle Motion, Salt and Salsa, Shades of Pleasure, Artful Innocence, Men Naturally, Summer Sport

 - Hagyományos karóra kollekció

 - Bizsu (design kollekciók és egyedi darabok)


 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta