Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

Szalai Annamária 1961. szeptember 16-án született Zalaegerszegen. A szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán végzett tanítóként, később az ELTE BTK népművelés szakán és a Pénzügyi és Számviteli Főiskola szakközgazda-pénzügyi szakán, vállalkozási szakirányon is diplomát szerzett.Szakmai előmenetel:

Pályája kezdetén két éven keresztül a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskolában tanított. Később, 1984-85 között újságíró volt a Zalai Hírlapnál, ezt követően először filmforgalmazóként, majd filmiroda-vezetőként a Zala Megyei Moziüzemi Vállalatnál, később jogutódjánál. 1995 és 1997 között a Mozisok Országos Szövetségének elnöke, 1997-2002-ig a zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem igazgatója is volt.

 

1998 és 2004 között országgyűlési képviselő a Fidesz színeiben, részt vett a külügyi, a kulturális és sajtó, a nemzetbiztonsági, az informatikai és távközlési, valamint a társadalmi szervezetek bizottságának munkájában. 2002-től a Kodolányi János Főiskola kommunikáció tanszékén először óraadó tanár, majd adjunktus.

 

Az Országgyűlés 2004-ben és 2008. március 31-én az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagjává választotta. 2010 augusztusától a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke lett. 2010. október 11-től az egykori ORTT és a Nemzeti Hírközlési Hatóság összevonásával létrejött [Médiatanács]? elnökévé választották kilenc évre.

 

Részt vett a nagy, nemzetközi visszhangot kiváltó új médiatörvény megalkotásában, sőt egy alkotmánymódosításnak köszönhetően rendeletalkotási jogkörrel is rendelkezett az NMHH elnökeként.Egyéb tudnivalók:

Szalai Annamária hosszan tartó, súlyos betegség következtében 2013. április 12-én hunyt el, 51 évesen.


A szócikkhez társított címkék:
Fidesz , HMHH , Médiahatóság , ORTT , Szalai Annamária
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta