Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Céginformáció:

A Telenor Csoport Európa és Ázsia 14 országában jelen lévõ [telekommunikáció]?s szolgáltató.

Skandináviától kezdve Közép-Kelet Európán át Dél-Ázsiáig tizenhárom piacon mobilszolgáltatóként van jelen a Telenor, míg Európa északi részén kábeltévét is kínál a lakosság számára. Ugyanebben a régióban – illetve Magyarországon és Szerbiában – a mobilinternet is megtalálható a portfolióban.

Cégtörténet


Az anyavállalat Telenor Csoport gyökereit a Norvégiában először 1853-ban felállított távíróvonal üzembe helyezéséig vezeti vissza. A norvég távközlés azóta tartó folyamatos fejlődése a Telenor Csoport fejlődése is az 1855-ben megalapított The Norwegian Telegraph Administration vállalattól kezdve a mai Telenor Group-ig, ami jelenleg a világ legnagyobb mobil- és mobil szatellit szolgáltatója, és 600 millió felhasználót szolgál ki a világ hét különbözõ körzetében.

További részletes információ: Telenor Group history

 

Telenor Magyarország

A Pannon GSM Távközlési Zrt. 1993 októberében írja alá a működéséhez szükséges koncessziós szerződést, majd a következő évben már működésbe is helyezi az első magyarországi [GSM]? rendszert. Az első években a fejlődő hálózat és az új szolgáltatások révén a bővülő területi képviseletek egyre több ügyfelet tudnak kiszolgálni. 1996-ban a Pannon GSM rendszere az egész országot lefedi, az évezredfordulóra pedig az előfizetők száma meghaladja az egymillió főt.

2002 januárjától a Pannon GSM részvényei 100%-ban a norvég Telenor távközlési vállalat tulajdonába kerülnek, így innentől kezdve a már kétmilliósra duzzadt ügyfélbázist nemzetközi háttérrel szolgálja ki a vállalat. Az új évezredben a hangalapú szolgáltatások mellett egyre nagyobb teret nyer az adat alapú kommunikáció, a mobilinternet.

2006-ban a vállalat frissíti arculatát és bevezeti anyavállalata, a Telenor nemzetközi szinten is használt logóját. 2009-ben a Pannon Törökbálintra költözik, ahol Magyarország egyik legmodernebb és környezettudatosabb irodaháza lesz a székhelye.

2010 májusában a vállalat felveszi a Telenor nevet és márka-identitást, amely összekapcsolja a 3,6 millió magyar előfizetőt a 14 európai és ázsiai országban jelen lévő Telenor család 179 milliós ügyfélkörével.Tevékenység:

A termék

A hangalapú mobilszolgáltatások területén a Telenor Magyarország minden ügyfele számára képes megfelelő megoldást biztosítani. Ezekhez a tarifacsomagokhoz, ajánlatokhoz rendszerint kedvezményes készülékeket is kínál.

A mobilinternet szolgáltatásán belül az [EDGE]? hálózat az ország lakosságának 99%-a számára elérhető, míg a nagy adatátviteli sebességet biztosító 3G/[HSPA]? hálózat 2010 tavaszán már 563 településen vehető igénybe.

2008 végén megkezdődött a 14,4 Mbps adatátviteli sebességhez szükséges infrastruktúra kiépítése is, 2010 áprilisától pedig tesztelik az LTE (Long Term Evolution) technológiát, így a magyar mobilinternet-felhasználók akár már 2012-re hozzáférhetnek a világ leggyorsabb mobil szélessávú technológiájához.

A mobilkommunikációban egyre nagyobb szerepet töltenek be az ipari alkalmazások. Segítségükkel megvalósulhat a gépek közötti kommunikáció, azaz az adatok már nem csupán személyek, hanem gépek között is áramolhatnak, így megkönnyítve olyan területek működését, mint például az egészségügy, az oktatás, a távfelügyelet, a mezőgazdaság, vagy épp leegyszerűsítve olyan tevékenységeket, mint a mérőóra-leolvasás. A Telenor Magyarország ezeken a területeken is folyamatos fejlesztéseket végez és szolgáltatást nyújt.
 Egyéb adatok:

Link: www.telenor.hu

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta