Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: ügynökségi produkció
Verzió: 3  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2010-11-09 11:38:51
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az ügynökségi produkció a reklámügynökségek produkciós osztálya a kreatív osztályon dolgozó kollégák által megtervezett hirdetések (POS és arculati eszközök stb.) fizikai megvalósítását szervezik. A televíziós reklámfilmek és rádióhirdetések (tévé és rádió szpotok), valamint a nyomdai munkák kivitelezése eltérő szaktudást igényel, ezért ez a kétfajta tevékenység gyakran szervezetileg is különálló egységet képez az ügynökségen belül.


Az ügynökségi produkció a [reklámügynökség]ek produkciós osztálya a kreatív osztályon dolgozó kollégák által megtervezett hirdetések ([POS] és [arculati elemek] stb.) fizikai megvalósítását szervezik. A televíziós [reklámfilm]ek és rádióhirdetések (rádió- és [TV szpot]ok), valamint a nyomdai munkák kivitelezése eltérő szaktudást igényel, ezért ez a kétfajta tevékenység gyakran szervezetileg is különálló egységet képez az ügynökségen belül.


 

A tévé- és rádiószpotok elkészítésének szervezőjét gyakran [producer]nek is hívják - és valóban, feladatai sokban hasonlítanak a játékfilmek ú.n. executive producereiéhez.


A tévé- és rádiószpotok elkészítésének szervezőjét gyakran [producer]nek is hívják - és valóban, feladatai sokban hasonlítanak a játékfilmek ú.n. [executive producer]eiéhez.


 

A nyomdai produkció előkészítése gyakran még az ügynökségen (a kreatív osztályon vagy a design részlegen, leányvállalaton) belül történik, de egyre inkább jellemző az ilyen feladatok kiszervezése specializálódott, úgynevezett DTP stúdiókhoz. A digitális előkészítés vagy levilágítás után kerül csak a munka valójában a nyomdagépre, sokszorosításra.


A nyomdai produkció előkészítése gyakran még az ügynökségen (a kreatív osztályon vagy a design részlegen, leányvállalaton) belül történik, de egyre inkább jellemző az ilyen feladatok kiszervezése specializálódott, úgynevezett [DTP] stúdiókhoz. A [digitális] előkészítés vagy levilágítás után kerül csak a munka valójában a nyomdagépre, sokszorosításra.


Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta