Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Márkafelépítés:

1790-ben Dr. Zwack, a császár udvari orvosa különleges gyógynövénylikőrrel kínálta uralkodóját. II József nem győzte magasztalni a csodálatos italt. „Das ist eine Unicum”-harsogta híres mondatát.

 

1840-ben miután engedélyt kapott az „eczet és szeszitalok  gyártmányára és árusítására”, megnyitotta kapuit Zwack József első likőrgyára a marokkói udvarban, mely a mai Erzsébet tér 15. szám alatt állt. Zwack József az eredeti, 1790-ben megalkotott recept alapján készítette neves gyógynövénylikőrjét, az Unicumot.

 

Az 1890-es évek elejére már nem volt elég hely a gyártelep kellő mértékű kibővítésére, ezért Zwackék 1892-ben a külső Ferencváros Duna-parti részére, a IX. kerületi Soroksári útra telepítették cégüket, mely mind a mai napig ott található.

 

Az 1905-től 1909-ig tartó évekből származik az Unicum vicces, figyelemfelkeltő plakátja, melyen egy vízből felbukkanó, csapzott hajú férfi örül himbálódzó palackjának.

 

Azóta bevezetésre került az Unicum következő generációja, Unicum Next néven.

 





Kapcsolódó információk:

Unicum

www.unicum.hu








Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta