Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

Vértes János

Vértes János

 

Adverticum Zrt, elnök

 

Végzettségét tekintve okleveles matematikus, valamint színháztörténész, tevékenységét tekintve a hetvenes-nyolcvanas években programozó, a hetvenes évek közepétől pedig újságíró, előbb egy megyei napilapnál, városi hetilapnál, városi televíziónál, később egyre inkább informatikai szakterületen.

 

Alapítója és főszerkesztője az 1991-ben indított VGA Monitor hetilapnak, az 1996-ban indított Internet Kalauz és Business Online folyóiratoknak. Elindítója az online informatikai hírszolgáltatásnak: a vgamonitor.hu 1996-tól 2004-ig volt olvasható, a Prím Online (prim.hu) különféle szolgáltatásaival (köztük a letoltes.com-mal) pedig 1998-ban indult és ma is működik.

 

Az 1991-ben alapított Prím Kiadó Vértes János (és csapattársai) irányítása alatt több változáson ment keresztül, ezek közül a legjelentősebb, amikor 2000-2001-ben az online és off-line újságok helyett az online kiadványokhoz kifejlesztett [szoftver]?ek, szolgáltatások váltak a cég húzóerejévé, s ennek eredményeképp alakult át a korábbi kiadó online alkalmazás-szolgáltatóvá, Adverticum Zrt-vé. Az Adverticum szolgáltatási portfóliója 2007-ben tovább tisztult, Vertika Alkalmazás-szolgáltató Kft. néven kivált belőle mindaz, ami a tartalom-szolgáltatáshoz kapcsolható, és maradt az Adverticum Zrt-ben minden ami AdServer, beleértve a cég új termékét, az AdProxyt, vagy az olyan kiegészítő szolgáltatásokat, mint az AdProfile, AdStat. 

 

 

 

 

 

 

 

 Szakmai előmenetel:

Korábbi munkahelyek:

  • 1991-2001 Prím Kiadó - igazgató; Internet Kalaz, Business Online, Monitor - főszerkesztő
  • 1986-1991 IDG, Computerworld-Számítástechnika - főmunkatárs;  Mikrovilág - főszerkesztő
  • 1989-1993 Fehérvári Hét - főszerkesztő
  • 1977-1986 Fejér megyei Hírlap kulturális rovatvezető, főmunkatárs
  • 1973-1977 Volán 14. sz. V. (Székesfehérvár) programozó csoportvezető
  • 1972-1973 Videoton - programozó
     


Egyéb tudnivalók:

A 2009. október 13-14-én megrendezésre kerülő Internet Hungary 2009 program előadója. Előadásának címe: A háromszög spirál I. Új típusú találkozások. 2010 tavaszán a SZEK.org (Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért) konferenciáján és a Média Hungaryn is előad. Az utóbbin az egyik előadásának kulcsszava a "behavioral editing", a másiké pedig a remargeting/retargeting fogalmakat is magában foglaló MORE (Marketing Optimalisation by Reactions of Endusers) technológia.Kapcsolódó információ:

Kapcsolódó link: http://adverticum.com


A szócikkhez társított címkék:
Adverticum , MORE , Prim , Prim OnlinePatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta