Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Személyes információk:

 

Alan George "AG" Lafley

 

(született 1947. június 13.)

 

A Procter & Gamble egykori vezérigazgatója, 2010-ben vonult vissza.

 

Forrás: Wikipédia

 

 Szakmai előmenetel:

Lafley diplomáját a Hamilton főiskolan szerezte meg, majd a doktori program kezdetekor csatlakozott az amerikai haditengerészethez 1970-ben. A Vietnami háború alatt ellátási tisztként teljesített szolgálatot.

A Harvard Üzleti Iskolában1977-ben vette át MBA oklevelét (az MBA posztgraduális egyetemi oklevél gazdasági, üzleti területen) ezt  követően csatlakozott a Procter & Gamblehöz, ahol nyugdíjba vonulásáig dolgozott.Egyéb tudnivalók:

Lafley marketing-és emberközpontú szemléletű volt, ami a cég értékesítését duplájára, a nyereségét négyszeresére növelte. Kellő figyelmet fordított a P&G (Procter & Gamble) legnagyobb márkáira, mindemellett bátran nyitott az innovációs megoldások irányába, és új brandek megszületését is segítette.

Lafely karrierje során egyre feljebb jutott a vállalati ranglétán, melynek csúcsán a „Chief Excutive” magazin 2006-ban őt választotta az év vezérigazgatójának.

2008. áprilisában publikálta [Ram Charan]? stratégiai tanácsadóval közösen jegyzett könyvét, a "The Game Changer"-t (Hogyan növelheted az árbevételed és a profitod az innováció segítségével?). 2009 májusában pedig Lafely "Amit csak a CEO tehet meg" című írását választotta a Harward Business Review vezető anyagának.


Lafley egészen nyugdíjazásáig a P&G-nél dolgozott, napjainkban rendkívül keresett előadó, tanár és tanácsadó.Kapcsolódó információ:

The Game Changer az Amazonon

What Only the CEO Can Do cikk a HBR-en

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta