Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A civil kapcsolatok a nem kormányzati szervekkel (NGO - non-governmental organization) való kapcsolatok kialakítását, ápolását és építését jelentik.

A profitorientált vállalatok esetén ez gyakran két formában valósul meg:

  • a társadalmi felelősségvállalás (CSR - corporate social responsibility) stratégia részeként. Ekkor a cél a szervezet társadalmi felelősségének hatékonysága céljából a civil szférával fenntartott kapcsolat és kommunikáció szervezése. 
  • a public affairs stratégia részeként (különös tekintettel a lobbizásra). Ekkor a kapcsolatok kialakításának számos célja lehet, így például szövetségek kiépítése egy adott cél elérése érdekében, egyeztetés és párbeszéd a civil szervezetek álláspontjával kapcsolatban, információk gyűjtése a szervezetek által képviselt ügyről, valamint a hatékony információáramlás biztosítása a vállalat céljait és a civil szervezet számára fontos ügyeket illetően.

 

Szervezetünk számára – akár profitorientált, akár non-profit szervezetről van szó – fontos szövetségese lehet a civil szféra, ezért érdemes már korán kiépíteni a megfelelő formális és informális kapcsolatokat. Ez azért is lényeges, mert a civil szervezetek közvetetten is befolyással lehetnek a szervezetünkre – pl. véleményformálóként hatást gyakorolhatnak a számunkra fontos célcsoportokra.

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta