Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Facebook Places egy új, 2010 augusztusában elindított geolokációs szolgáltatás.
Az új megoldás egyesíti a geolokációs programok (pl. Foursquare, Gowalla) helyzetmeghatározási képességeit a Facebook közösségi szolgáltatásaival, így a felhasználók a mobil eszközük (mobiltelefon, iPhone, okostelefon, tablet PC) segítségével bejelentkezhetnek (check-in) egy fizikai helyre, ami a státuszüzenetekhez hasonlóan megjelenik a barátok hírfolyamában és a saját adatlapon, továbbá az adott helyhez tartozó aktivitások listáján - ezzel tudathatják ismerőseikkel, hogy éppen hol tartózkodnak. Emellett a szolgáltatás a készülék GPS-adatait, vagy a GSM-cellainformációkat alapul véve felsorolja a közelben lévő üzleti egységeket, címeket, a Facebookon megosztott eseményeket, egyéb aktivitásokat, ahová a felhasználó szintén egy gombnyomással be tud jelentkezni, továbbá a közösségi hálójának tagjai közül a bejelentkezések adatai alapján megkeresheti ismerőseit, akik a közelben szintén használják a szolgáltatást.

Ezen kívül a Facebook Places nem egy zárt, kizárólag a Facebook számára elérhető szolgáltatás, hanem egyben egy nyitott fejlesztési platform (API). Ennek alapjain külsős fejlesztők bármilyen saját megoldást, ötletet megvalósíthatnak, ami lényegében korlátlan lehetőségeket jelenthet a geolokációs alkalmazások területén.
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta