Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


feature: Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a legnépszerűbb műfaj, Magyarországon szinte nem is ismerik. Olyan ábrázolási forma, melyben a csekély dramatikus helyzet a jellemző vonások kiemelésével válik érdekessé és életszerűvé. A feature egy esemény legfontosabb ismertetőjegyeit kiemeli, és konkrétumokból általánosít. Összefüggéseket konkretizál és szemléltet, vagyis példaszerűen bemutat.

Az egyetlen műfaj, ahol helye van a fikciónak. Társadalmi folyamatokkal és jelenségekkel foglalkozik, ezeket mélyen, részletesen bemutatja - de olvasmányos, és célja a szórakoztatás is.


A feature-höz legközelebbi műfaj a riport, mivel az olvasót az események részesévé teszi. A feature azonban elvon tényeket szemléltet, szerkezeteket, struktúrákat tesz átláthatóvá. Tipizálja a jeleneteket, az olvasóban tudatosítja a felcserélhetőséget - ellentétben az autentikus riporttal, amely egy felcserélhetetlen, egyedi esetet dolgoz fel.

 

A feature nem csak konkretizálja az absztrakt dolgokat, hanem a száraz híranyagot (adathalmazt) is laza, érdekes leírássá teszi. A befogadót a prezentáció mikéntje is érdekli. A feature-re az infotainment kifejezést is szokták használni (tkp. annak egy szinonimája). Ennek jelentése szórakoztató tájékoztatás.
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta