Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Google Plus, vagyis Google+ egy HTML5-alapú közösségi, ismeretségi hálózat, melyet a Google, Inc. üzemeltet.  2011. június 8-án indult, amikor még meghívásos alapon korlátozott számú felhasználó tudott hozzá csatlakozni. Feltétel csupán a 18. életév betöltése. Három hét alatt a csatlakozottak száma elérte a 20 milliót. 2012. szeptemberében már 400 millió regisztrált felhasználója volt. 
 
2011. szeptember 20-tól a regisztráció mindenki számára elérhetővé vált és újabb, okostelefonon is használható funkció is bekapcsolásra került. 
2012. január 26-án Az USA-ban és a legtöbb országban a 13+ évesek, Spanyolországban és Dél-Koreában 14+ évesek és Hollandiában a 16+ évesek számára is megnyílt az út a regisztrációhoz. 
 
A Google+ a Google különböző szolgáltatásait integrálja, mint a Google Fiók, Gmail, Picasa vagy a Google Zümm. Ezen felül több új funkciót vezetett be, mint a Circles (körök), ami egyfajta zárt csoport lehet, melyben az információk csak a körön belül lévő emberek számára elérhető. Továbbá a Hangouts (csoport-videochat), Sparks (hírcsatornák), vagy a Messenger (ami egy csoportos mobil csevegőszoba). 
 
Ezzel a közösségi oldallal a Facebook versenytársai akartak lenni. 
A tartalmak Android és iOS eszközön is elérhetőek. 
 
2012. áprilisában új dizájnt kapott a szolgáltatás, ami így táblagépeken könnyebben kezelhetővé vált.  A videotelefonálási funkció kiemelt helyet kapott a platformon. 
 
Az oldal elindulását követő 24 órában Kína blokkolta a Google+-t, majd 2011. július 11-től Irán is blokkolja a szolgáltatást. 
 
A Google+ funkcióiról röviden:
 • +1-gomb: Olyan mint a facebook LIKE gombja, de megfelelő számú +1-ezés esetén a megjelölt tartalom előrébb kerül a Google találati listáján. 
 • Körök: az ismerősöket különböző csoportokba lehet helyezni.
 • Messenger: okostelefonokra kitalált csevegőszoba
 • Társalgó (Hangouts):  csoportos videobeszélgetés, legfeljebb 10 személy számára, akár mobilon is.
 • Azonnali feltöltés (Instant Upload): androidos telefonokon működik. A feltöltött fotókat és videókat online tárolja egy privát albumban amíg meg nem osztjuk őket. 
 • Sparks (szikrák): Google keresővel összefüggő funkció. A megjelölt érdeklődési körök alapján egy személyes hírfolyamot kap a felhasználó.
 • Fal (Streams): ez gyakorlatilag az üzenőfal. Láthatjuk a megosztásokat és mi is képeket, videókat, posztokot oszthatunk meg.
 • Játékok (Games): online közösségi játékok.
 • Hastagek: hivatkozások a legnépszerűbb bejegyzésekre.
 • Ripples: egy nyilvános bejegyzés újra megosztásait mutatja. 
 • Oldalak (Google+ Pages): oldalakat lehet létrehozni .
 • Google+ Local: ennek segítségével be tudunk jelentkezni különböző helyekről. 
 
 

 


A szócikkhez társított címkék:
Google , közösségi oldal , médiaPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta