Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Internet egymással kapcsolatban lévő számítógépes hálózatok nemzetközi, a nagyközönség számára elérhető sorozata, amely adatcsomagokat továbbít a standard internet protokoll (IP) segítségével. Tulajdonképpen hálózatok hálózata, amely magában foglal milliónyi kisebb nemzeti, tudományos, üzleti és kormányzati hálózatot, amelyek együttesen számos információt és olyan szolgáltatásokat nyújtanak, mint az elektronikus levelezés, az online csevegés, az adatátvitel, az egymással összekötött www felületek és weben található egyéb dokumentumok.

 

Internet vagy world wide web?

 

Az internet és a www nem egymás szinonimái. Az internet egymással egyszerű rézdróttal, optikai kábellel vagy vezeték nélkül összekötött számítógépek hálózata. Ezzel szemben a web egymással hiperlinkekkel, és URL-ekkel összekötött dokumentumok és más adatforrások gyűjteménye. A World Wide Web csak egy azok közül a szolgáltatások közül, amelyek az internet segítségével vehetők igénybe.

 

Az internet protokoll csomag olyan standardok és protokollok rétegekbe rendezett gyűjteménye, amelyben az egyes rétegek alapját képezik azoknak a szolgáltatásoknak, amelyeket a következő réteg igénybe vesz. Ebben a sémába illesztve az internet olyan a számítógépekből és hálózatokból áll, amelyek kezelni képesek az internet protokoll (IP) adatcsomagokat. Az adatátviteli kontroll protokoll (TCP) az IP-n alapul, és olyan problémákat old meg, mint a célba nem vagy nem rendeltetésszerűen érkező adatcsomagoké. Ezután következik a hipertext átviteli protokoll (HTTP), amely egy alkalmazási réteg protokoll, amely a TCP/IP-n fut, és a felhasználók számára biztosít közvetítőket: böngészőket, hozzáférést a file-okhoz, dokumentumokhoz és a www egyéb forrásaihoz.

 

Az internet legismertebb alkalmazási területei

 

- World Wide Web
- e-mail
- FTP
- VoIP
- távmunka és közös munka
- médialejátszás

 

(...)

 

Forrás

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta