Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az emberek felcserélhető módon használják az internet és a web kifejezéseket, pedig amint az internet szócikkben is látható, a két kifejezés nem szinonim.

 

A World Wide Web linkekkel és URL-ekkel egymáshoz kapcsolt dokumentumok, képek és más források hatalmas tárháza. Ezek a hiperlinkek és URL-ek teszik lehetővé a webszerverek és más számítógépek számára, amelyek az eredeti fájlokat (és azok rejtett másolatait) tárolják, hogy azok a HTTP segítségével a kívánt helyre és formában megérkezhessenek. A HTTP azonban csak egy protokoll a sok közül, amely az interneten használatos. A webes szolgáltatások szintén a HTTP-t használják a szoftverrendszerek egymás közötti adatcseréjére, kommunikációjára is.

 

Azok a [szoftver]?termékek, amelyek hozzáférnek a weben tárolt forrásokhoz, pontos kifejezéssel felhasználói közvetítők (user agents). Normál használat esetén webböngészők (mint az Internet Explorer vagy a Firefox) segítségével fér hozzá a felhasználó a weboldalakhoz, és ezekkel navigál a hiperlinkeken keresztül egyikről a másikra. A web dokumentumok tartalmazhatnak szinte bármilyen adatot: fotókat, rajzokat, hangokat, szövegeket, videókat, multimédiás és interaktív tartalmakat, pl. játékokat, irodai alkalmazásokat és tudományos bemutatókat.

 

A kulcsszavas keresőmotorok segítségével (mint a Yahoo! és a Google) emberek milliói jutnak könnyű és gyors hozzáféréshez hatalmas mennyiségű és sokszínű online információhoz. A hagyományos enciklopédiákkal vagy könyvtárakkal összehasonlítva a www az információ és az adatok hirtelen és extrém decentralizációját tette lehetővé.

 

A web által vált könnyebbé az egyes emberek és szervezetek számára az is, hogy közzétegyék gondolataikat és információikat a nagyközönség számára. Ma bárki megtalálhatja a módját annak, hogy nagyon alacsony költségen publikáljon egy oldalt vagy felépítsen egy site-ot. Mindazonáltal a nagy, professzionális, vonzó, sokszínű és naprakész információkat tartalmazó website-ok publikálása és fenntartása még mindig bonyolult és költséges feladat.

 

(...)


Forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Internet
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta