Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Márkafelépítés:

A Kindle egy [e-könyv olvasó]?, melyet az Amazon.com e-kereskedelmi vállalat fejlesztett ki saját, illetve partnercégeik szöveg alapú fájljainak megjelenítésére. Jelenleg négy változatban létezik: a Kindle, Kindle 2, Kindle 3 és a Kindle DX. Kindle-t emuláló alkalmazás létezik a Windows, iOS, BlackBerry, Mac OS X és az Android operációs rendszereken.Kapcsolódó információk:

Az e-könyvek megjelenítésén kívűl a Kindle hangszórót és fülhallgató-csatlakoztatót is tartalmaz, és mp3 formátumú zenét képes lejátszani. Újabb változatai egy kisérleti szövegolvasó szoftvert is tartalmaznak, amely (jelenleg csak az angol nyelvű) szöveget tud felolvasni olvasni férfi vagy női hangon. A készülékben [wi-fi]? is található, mellyel csatlakozhatható helyi hálózatokra. Egyes változatok 3G-vel is képesek az internetre csatlakozni, ezek a verziók egy egyszerű internet-böngészőt is tartalmaznak. A Kindle Store weboldalon több, mint 725.000 könyv, újság, magazin, és egyéb szöveges tartalom kínálatából válogathatunk.

Mivel a Kindle az Amazon.com saját forgalmazású tartalmaira van optimalizálva, így a megjeleníthető formátumai elég behatároltak.
Az Amazon Kindle 3 a következő formátumokat támogatja:

    * AZW (az Amazon.com saját formátuma)
    * Mobipocket-könyvek (MOBI, PRC)
    * szöveges fájlok (TXT)
    * Topaz-könyvek (TPZ)
    * Adobe PDF

Regisztrálás után az Amazon.com konvertáló szolgáltatást is nyújt, mellyel a Word DOC és HTML fájlokat AZW formátumba váltja. Továbbá létezik több olyan szoftver, mellyel más formátumokat is lehet a Kindle által támogatott formátumokba konvertálni. Így pl. a Calibre képes a RTF és EPUB formátumokat MOBI-vá változtatni, a Mobipocket Creator pedig a PDF-eket PRC-vé. Habár az Adobe PDF formátum alapvetően támogatva van a Kindle által is, a betűk eléggé kicsinek látszanak, ezért ajánlatos átváltani őket Mobipocket formátumba.
 Egyéb adatok:

Linkajánló: www.amazon.com/kindle

                    www.amazon.com/kindle-store
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta