Márkafelépítés:
A Knorr az Unilever vezető élelmiszer márkája. A ma már világszerte ismert és elismert KNORR levesek, leveskockák, fűszerkeverékek, szárazalapok, mártások és további termékek széles körét kínálja Magyarországon is.
A Knorr üzlet akkor kezdődött, amikor az alapító, Carl Heinrich Knorr elkezdett kísérletezni fűszerek és zöldségek szárításával, hogy megőrizze azok természetes ízét és tápértékét. 1838-ban megalapította gyárát az első Knorr termék előállítására, amit Erbswurstnak, azaz borsókolbásznak hívtak. Ez az önmagában vagy főzve is fogyasztható fűszeres borsóleves-koncentrátum főleg gyári munkások gyors étkezését tette lehetővé. 1873-ban Heinrich Knorr már porleveseket készített, melyeket egész Európában árultak. 1885-re pedig félkész ételeket fejlesztett ki.
2000-ben a Knorr márka az Unilever tulajdonába került a Bestfoods-szal történt összeolvadás keretében. Az Unilever világszerte jelentős befektetéseket hajtott végre, hogy a Knorr márkanév alatt számtalan terméket bevezessen illetve megújítson. Így gazdagodott a hazai portfólió például az extra instant levesekkel, a krémlevesekkel. 2006-ban a Knorr egy teljesen új kategóriát teremtett a monofűszerek magyarországi piacán a morzsolható fűszerkocka, azaz a Knorr Ízbomba bevezetésével.
Kapcsolódó információk:
Főbb termékkategóriák
Burgonyapürépor
Dobozos egytálételek
Ételsűrítő
Fűszerkeverékek
Instant levesek
Leveskockák
Levesporok
Monofűszer ízesítő kockák
Salátaöntet-porok
Szárazalapok
Tartósítószerek
Üveges szószok
Link