Bezár [x]
Már 2521 szócikk közül válogathatsz.

A Médiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes média- és marketing tudástár. Legyél Te is a Médiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A linkmarketing egy online kommunikációs eszköz, mely elősegíti egy adott vállalat weboldalának nagyobb látogatottsági arányának elérését.


Azokon a weboldalakon, ahol egy adott vállalat célcsoportjának tagjai gyakran megfordulnak, és ahol olyan témával foglalkoznak, amely egybevág e vállalat kínálatával, ott elhelyezésre kerül a vállalat weboldalának linkje, melyre, ha a célcsoport egy tagja rákattint, átvezeti őt e vállalat weboldalára. Ez a link tartalmazhatja a vállalat nevét és egy rövid, lényegre törő ismertetőt a tevékenységéről, vagy egyéb kattintásra ösztönző kulcsszót/kulcsszavakat.


Minél több weboldalon van elhelyezve egy vállalt vagy kampány linkje, annál nagyobb eséllyel látogatnak el az adott oldal olvasói a belinkelt oldalra, valamint a keresőkben elért helyezése is javulhat, ami nagyobb ismertséget és ezáltal több megrendelést is jelent a vállalat számára, tehát a linkmarketing közvetetten bevétel növekedést eredményez.


A vállalat számára azért értékesek a linkmarketingből származó látogatók, mert e látogatók célzottan keresnek az interneten egy olyan terméket vagy szolgáltatást, melyet e vállalat is forgalmaz. Így a kínálat és kereslet találkozik.
 

Gyakori a linkcsere a weboldalak között, mely azt jelenti, hogy egy vállalat elhelyezi a linkjét egy számára megfelelő weboldalon és cserébe szintén linket biztosít a saját oldaláról a partner weblapjára.

  

 

Linkajánló: Miyazaki Jun SEO szakértő blogja (archívum)

 

 
Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Webfazék Mammutmail
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
mindenki
szakácskönyve
nagy fájlok küldése

 


Kigondolta és létrehozta